Το να ακολουθείς τα όνειρα σου και να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα είναι μια πρόκληση και όνειρο πολλών. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν το θάρρος να αφήσουν στην άκρη μια καριέρα για να ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό και, μάλιστα, να συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα με τον δικό τους τρόπο, ακολουθώντας τα θέλω τους. Μια τέτοια δυνατή προσωπικότητα είναι και η Μπέκυ Σιάχου, η ταλαντούχα μαγείρισσα που από τα χέρια της έχουν περάσει οι συνταγές εκατοντάδων σεφ.

DSC_0108

Η ίδια δεν δηλώνει σεφ, δεν κρατάει τα ηνία κάποιας εστιατορικής κουζίνας από επιλογή, δεν είναι food blogger. Κι όμως μαγειρεύει επαγγελματικά και μάλιστα για χάρη μεγάλων σεφ, μιας και εργάζεται στην εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη «Chef στον Αέρα», κάνοντας όλη την προετοιμασία και μαγειρεύοντας όλες τις συνταγές που εμείς βλέπουμε ολοκληρωμένες στην οθόνη μας. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει η ίδια η Ελένη Ψυχούλη, η Μπέκυ είναι «το κορίτσι που μαγειρεύει στην εκπομπή μου όλες τις συνταγές των σεφ καλύτερα κι από κείνους». Για να την γνωρίσουμε καλύτερα, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

DSC_0257

Η Μπέκυ, που λέτε, πριν μπουν στη ζωή της τα μαγειρέματα και τα γλυκά που είναι η αδυναμία της, εργαζόταν στο εμπορικό τμήμα περιοδικού, όχι μαγειρικής αλλά διακόσμησης. Γύρω στα 30, όμως, αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και να αρχίσει από το μηδέν. «Είναι εκείνο το σημείο που λες ποια είμαι, που πάω, τι κάνω… Ε, σε εκείνο το σημείο αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική, ήθελα να φτιάχνω, δηλαδή να δημιουργώ με τα χέρια και να προσφέρω και αγαπώντας το μαγείρεμα από μικρή το αποφάσισα», μου εκμυστηρεύεται. Έκανε, λοιπόν, αρκετούς κύκλους σεμιναρίων για ζαχαροπλαστική με τον Στέλιο Παρλιάρο και σπούδασε μαγειρική στη σχολή Le Monde.

bessy1

Στη συνέχεια και για τα 3 πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας, δούλεψε στις κουζίνες ξενοδοχείων, στην Πάρο (Astir of Paros), στην Κω (Neptune) και στη Ρόδο (Hilton) και μέχρι εκεί, καθώς αν εξαιρέσετε τα μαγαζιά με τα οποία συνεργάζεται και όπου τους φτιάχνει τα γλυκά, δεν ξαναμπήκε σε επαγγελματική κουζίνα. «Μου αρέσουν τα διαφορετικά πράγματα και οι προκλήσεις παρά η ρουτίνα της καθημερινότητας σε μια κουζίνα», λέει και συμπληρώνει ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει μαγειρική οι εστιατορικές κουζίνες δεν ήταν στις φιλοδοξίες της. Αυτό βέβαια, δεν την εμποδίζει να μπαίνει στις δικές μας κουζίνες. Τι σημαίνει αυτό; Η Μπέκυ συνεργάζεται από το 2008 με τον Ανδρέα Λαγό, οργανώνοντας σε σπίτια private high-tea parties, brunches και dinners, δίνοντας στους πελάτες την ευκαιρία να έχουν έναν προσωπικό σεφ στην κουζίνα τους, που δημιουργεί και παρουσιάζει ιδιαίτερα πιάτα γι’ αυτούς και τους φίλους τους. «Ήθελα να βλέπω καινούρια πράγματα, να σκέφτομαι και αυτό κάνουμε με τον Ανδρέα Λαγό και πραγματικά περνάμε υπέροχα».

Φωτογραφία0144

Από το 2012 πάλι έχει μπει στη ζωή της η τηλεόραση και η εκπομπή «Chef στον Αέρα». Η Μπέκυ είναι αυτή που υποδέχεται συνήθως τους καλεσμένους, συζητούν για τις συνταγές τους και στη συνέχεια, τις μαγειρεύει, για να δούμε εμείς οι θεατές μέσα στα λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου έτοιμη την κάθε συνταγή. Πώς είναι, όμως, αλήθεια να μαγειρεύει κάποιος τις συνταγές των διάσημων καλεσμένων, που είναι και επαγγελματίες του χώρου; «Είναι ωραία εμπειρία, με τα καλά και τα κακά όπως σε όλες τις δουλειές. Να πω την αλήθεια έχω μάθει αρκετά και όσον αφορά στη μαγειρική αλλά και για τους ανθρώπους». Βέβαια, μην περιμένετε να τη δείτε ποτέ να κάνει τα «μαγικά» της και μπροστά στις κάμερες, αφού η ίδια δηλώνει πολύ ντροπαλή και τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει νοιώσει και την ανάγκη για κάτι τέτοιο, ενώ δεν τη γοητεύουν ούτε τα τηλεοπτικά παιχνίδια και reality μαγειρικής: «Για να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν. Με αρκετή δουλειά και υπομονή, αν θέλεις αναγνωρισιμότητα, κάποια στιγμή θα την έχεις».

Πέρα από αυτές τις δύο σημαντικές συνεργασίες, η Μπέκυ φτιάχνει τούρτες και γλυκά για γιορτές και γενέθλια, φίλων, γνωστών και όχι μόνο. Όταν τελειώνουν τα γυρίσματα της εκπομπής πάλι και έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο φτιάχνει και γλυκά σε μαγαζιά. Αυτή την περίοδο μάλιστα μπορούμε να απολαύσουμε τις λαχταριστές δημιουργίες της στο ολοκαίνουργιο «Σερσέ λα Φαμ» στη Μητροπόλεως. Όπως καταλαβαίνετε, μια αδυναμία στη ζαχαροπλαστική την έχει. «Τη θεωρώ, μαγική, χρωματιστή και «γλυκιά»…», μου λέει και δεν είναι τυχαίο που όταν τη ρωτάω ποιο είναι το επαγγελματικό της όνειρο για το μέλλον, δηλώνει ότι πρώτη της επιθυμία είναι ένα μαγαζί γλυκό και «νεραϊδένιο», όχι απαραίτητα ζαχαροπλαστείο αλλά με πολλές λιχουδιές, ενώ δεύτερη επιθυμία της η δημιουργία μιας πανσιόν με οικογενειακή και φιλική ατμόσφαιρα. Πάντα αεικίνητη!