Το κηφισιώτικο εγχείρημα του Φώτη Σεργουλόπουλου δεν είναι εντελώς φρέσκο. Είχε μπροστά του ένα χρόνο, να περάσει ένα καυτό καλοκαίρι με δροσερά κοκτέιλ στον παραμυθένιο κήπο του, να νιώσει την αγάπη του κόσμου σε μια γειτονιά που μονίμως παραπονιέται ότι δεν “βρίσκει πού να φάει καλά”, να ενηλικιωθεί και να διορθώσει τα λάθη του.

Artisanal-4

Με τις πρώτες χειμωνιάτικες ψύχρες, το Artisanal είναι και φέτος το ίδιο ζεστό, πολύχρωμο, γαλλικό και αστικό μέσα στην 50s αυθεντική του επίπλωση, μια φωτεινή τοιχογραφία το μπαρ, σαν αλκοολούχο έργο τέχνης, εκεί όπου θα ήθελες να βρεθείς για ένα ποτό μετά το γραφείο, εκεί όπου θα ήθελες να μαζέψεις την παρέα σου για ένα σαββατιάτικο δείπνο και να δοκιμάσετε παρέα το καινούριο μενού μιας πετυχημένης μεταγραφής.

dimitriadis

Ο Δημήτρης Δημητριάδης έχει μια τεράστια καριέρα στο χώρο της υψηλής κουζίνας, είναι από τους ανθρώπους που εξάσκησαν τη γεύση μας μέσα στα χρόνια. Σεμνός και χαμηλών τόνων, λιγομίλητος, δεν έχει τατουάζ και περισσότερο μοιάζει με απόφοιτο του Χάρβαρντ. Την αξία του προτιμά να σου τη σερβίρει στο πιάτο και νομίζω ότι ο Φώτης βρήκε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που ξέρει καλύτερα να μαγειρεύει τη Μεσόγειο με γαλλικό αξάν.

4

Να δοκιμάσεις την τραγανή, λεπτή σπανακόπιτα σχάρας με κινόα και κρέμα φέτας, μια ολόφρεσκη εκδοχή της παράδοσης, τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο με πουρέ τοπιναμπούρ (χειμωνιάτικη ρίζα εκ Γαλλίας) και λάδι άνηθου, τη σαλάτα με ψητό κολοκύθι, ξινοτύρι Ίου, ντοματίνια και Μοσχάτο κρασί στη βινεγκρέτ. Να συνεχίσεις χορταστικά με μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και baby καροτάκια ή με μια πικάνια από black angus με πουρέ καρότου, τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα εστραγκόν και να λιποθυμήσεις γλυκά με μια -πιο βελούδινη δεν γίνεται- σοκολάτα Guanaja με παρφέ μπανάνα, κραμπλ σοκολάτας και παγωτό φουντούκι. Το ωραίο στο Artisanal είναι ότι μοιάζει με τον χαρακτήρα του Φώτη: υψηλότατο στην ποιότητα αλλά χαλαρό και προσιτό σε όλους.

info
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 6936144744.