Παρά τα λαμπρά και γρήγορά της αποτελέσματα, η δίαιτα του Dr. Furhman δεν είναι μία από αυτές τις δίαιτες που τις κάνεις για μία-δύο βδομάδες, λιμοκτονείς, μισείς τη ζωή σου, χάνεις λίγα κιλά λόγω απώλειας νερού και μετά από ένα μήνα έχεις πάρει πίσω αυτά μαζί με δυο-τρία ακόμη! Η συγκεκριμένη δίαιτα αποτελεί τρόπο ζωής και στοχεύει στην προστασία του οργανισμού από διάφορες ασθένειες και στην απώλεια βάρους, προτείνοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, άσχετα με το πόσες θερμίδες έχουν! Εάν αυτό δεν ακούγεται πολλά υποσχόμενο, τότε δεν ξέρουμε τι να πούμε…

Η συγκεκριμένη διατροφή σε καλεί να ακολουθήσεις 6 πολύ απλούς κανόνες, τους οποίους όμως μπορείς να προσαρμόσεις στις ανάγκες του οργανισμού σου και στον τρόπο ζωή σου. Μπορείς λοιπόν να προσαρμόσεις την ποσότητα των προσλαμβανόμενων θερμίδων και το μέγεθος των μερίδων σου, ανάλογα με το ύψος σου, αλλά και με το κατά πόσο γυμνάζεσαι ή όχι.

SALATA

1. Φάε κάθε μέρα μία μεγάλη σαλάτα ως κυρίως πιάτο
Και όταν λέμε μεγάλη, το εννοούμε! Βάλε μέσα κάθε λογής πολύχρωμα και πεντανόστιμα λαχανικά, όπως μαρούλι, ντομάτες, κρεμμύδια, λαχανίδα, λάχανο, ρόκα, σπανάκι, πιπεριές, αγγούρια, καρότα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σου. Όσο πιο μεγάλη και πολύχρωμη είναι, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα πάρει ο οργανισμός σου! Πρόσθεσε ένα υγιεινό dressing και έτοιμο το μεσημεριανό ή το βραδινό σου!

OSPRIA

2. Κατανάλωσε 1/2-1 κούπα φασόλια την ημέρα
Γιατί; Μα γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και σε χορταίνουν όσο τίποτα άλλο! Και δεν θέλουμε να ακούσουμε δικαιολογίες του τύπου δεν έχω χρόνο να τα βράζω για μία ώρα…Μπορείς να βράσεις μεγάλη ποσότητα την Κυριακή και να τα έχεις έτοιμα για ολόκληρη την βδομάδα ή να αγοράσεις τις κονσέρβες με τα προμαγειρεμένα φασόλια από το σούπερ μάρκετ!

SALATA1

3. Φάε κάθε μέρα ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό πράσινα λαχανικά
Μαγείρεψε για 13 περίπου λεπτά στον ατμό ποικιλία λαχανικών, όπως σπαράγγια, λαχανίδα, σπανάκι, κολοκυθάκια και φασολάκια και χάρισε στον οργανισμό σου πολύτιμα θρεπτικά συστατικά! Φρόντισε ωστόσο να μην τα μαγειρέψεις για περισσότερη ώρα καθώς τότε θα καταστραφούν τα μικροθρεπτικά συστατικά και οι φυτοχημικές τους ιδιότητες.

KSIPOI-KARPOI

4. Φάε καθημερινά 30 γραμμάρια ξηρούς καρπούς και σπόρους, εάν είσαι γυναίκα και 45 γραμμάρια, εάν είσαι άνδρας
Ο οργανισμός σου τα χρειάζεται γιατί τον εφοδιάζουν με “καλά” λιπαρά και του χαρίζουν μακροζωία. Επίσης, το λίπος από τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, όταν συνδυάζεται με λαχανικά, αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά τα φυτοχημικά συστατικά των τελευταίων. Δοκίμασε καρύδια, σπόρους chia και κάνναβης, λιναρόσπορο, και σουσάμι, τα οποία έχουν μοναδικές προστατευτικές ιδιότητες, όπως και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Καλό θα είναι να τα καταναλώνεις ωμά, επειδή το καβούρντισμά τους καταστρέφει κάποιες από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

MANITARIA

5. Πρόσθεσε στο καθημερινό διαιτολόγιό σου μανιτάρια και κρεμμύδια
Τα συγκεκριμένα λαχανικά είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να προσθέσεις στην διατροφή σου, καθώς μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, Καλό θα ήταν βέβαια τα μανιτάρια να μαγειρεύονται, επειδή κάποια από αυτά περιέχουν μια ήπια καρκινογόνο ουσία που ονομάζεται αγαριτίνη, η οποία εξατμίζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επιπλέον, με το μαγείρεμα των μανιταριών μπορεί να αποφευχθεί και ο κίνδυνος της μόλυνσης από μικρόβια ή βακτηρίδια.

FROUTA

6. Κατανάλωσε 3 φρέσκα φρούτα την ημέρα
Να πούμε ότι δεν το έχουμε ξανακούσει, ψέματα θα πούμε! Όπως και να το κάνουμε όμως τα φρέσκα φρούτα είναι θρεπτικά, πεντανόστιμα, μας προστατεύουν από διάφορες ασθένειες και έχουν αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, όταν καταναλώνονται με το γεύμα, τα λαχανικά αδυνατίζουν και επιβραδύνουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη.

Και τόσο απλά, αισθανόμαστε ήδη έτοιμες για την παραλία!