Την οριστική λύση στο πρόβλημα των περιττών κιλών που σε ταλαιπωρούν, φαίνεται να δίνει νέα αμερικανική έρευνα. Το καλύτερο; Δεν σου απαγορεύει τροφές, απλά σου συστήνει να προσέχεις την ώρα του φαγητού.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα ανακοίνωσαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας, ότι όσοι τρώνε συγκεντρωμένοι, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από την τηλεόραση, το κινητό, τη δουλειά ή οτιδήποτε άλλο -κοινώς ότι συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς καθημερινά-, μπορούν να χάσουν κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρουν.

fagito-antras-pou-trwei

Οι ερευνητές μελέτησαν επί 15 εβδομάδες 42 ανθρώπους, οι οποίοι έτρωγαν συγκεντρωμένοι το φαγητό τους (χωρίς περιορισμούς στο τι έτρωγαν) και άλλους 38 εθελοντές (η ομάδα ελέγχου) που έτρωγαν με τις συνήθεις περισπάσεις. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο σχεδόν 2 κιλά στο διάστημα των 15 εβδομάδων και μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν την παραμικρή δίαιτα. Έπειτα από ένα εξάμηνο δε, τρεις στους τέσσερις συμμετέχοντες (75%) δεν είχαν ξαναβάλει τα κιλά που είχαν χάσει, ενώ μερικοί είχαν χάσει κι άλλα!

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τρώει κανείς απολύτως συγκεντρωμένος και απολαμβάνοντας το φαγητό του, χωρίς να σκέπτεται κάτι άλλο, περίπου σαν να διαλογίζεται.

Στο σπίτι λοιπόν, να στρώνεις κανονικά τραπέζι και να μην τρως σε δίσκο στον καναπέ, να κλείνεις την τηλεόραση την ώρα του φαγητού και να αφιερώνεις χρόνο ιδανικά τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε γεύμα. Στη δουλειά πάλι, να προτιμάς την κουζίνα αν υπάρχει και όχι το γραφείο σου και μπροστά στον υπολογιστή, κάνοντας παράλληλα και δουλειά κι αν δεν υπάρχει κουζίνα, βγες για λίγο έξω να πάρεις και τον αέρα σου.

Δείτε επίσης:
10 λόγοι που λέμε “Όχι” στις εξαντλητικές δίαιτες