Τα πιο… γλυκά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας εξασφαλίζει μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «International Archives of Medicine», η οποία υποστηρίζει πως όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με άσκηση και μείωση των υδατανθράκων, μπορεί να δράσει ως επιταχυντής απώλειας βάρους.

sokolata

Οι ερευνητές αρχικά χώρισαν εθελοντές ηλικίας 19-67 σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, η δεύτερη ακολούθησε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες καταναλώνοντας επιπλέον 42 γρ. μαύρη σοκολάτα (81%) την ημέρα, και τέλος μια ομάδα ελέγχου ακολούθησε εξίσου τη διατροφή τους.

sokolata1

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα των χαμηλών υδατανθράκων έχασε βάρος σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Περιέργως όμως, η ομάδα που ακολούθησε χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα με το συνδυασμό της σοκολάτας ομάδα έχασε 10% περισσότερο βάρος από τις υπόλοιπες ομάδες. Επιπλέον, η απώλεια βάρους παρέμεινε στους προαναφερθέντες, σε σύγκριση με την ομάδα των χαμηλών υδατανθράκων (χωρίς προσθήκη σοκολάτας), η οποία είδε την επιστροφή του βάρους τους μετά από τρεις εβδομάδες. Η ομάδα με τη σοκολάτα ανέφερε επίσης καλύτερο ύπνο και ευημερία, και επιπλέον τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους μειώθηκαν σημαντικά!