Κάποτε την ακούγαμε μόνο ως αγριόχορτο, που πρέπει μάλιστα να αποφεύγουμε να αγγίξουμε με γυμνά χέρια καθώς προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ποιος θα το πίστευε όμως, ότι πλέον θα αναζητούσαμε την τσουκνίδα στα μπαχαροπωλεία για να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος!

Η τσουκνίδα που λέτε, περιέχει βιταμίνη Α (περισσότερη και από το καρότο), Β και C, E, K, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία, που είναι ωφέλιμα για την υγεία των μυών, οστών και των νεύρων και βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης των ελεύθερων ριζών. Μάλιστα, όταν καταναλωθεί ως έγχυμα ή αφέψημα είναι πραγματικά θαυματουργή, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό, αντιφλεγμονώδες και διουρητικό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

tsouknida1

Το καλύτερο; Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτόνινη και ακετυλοχολίνη, ουσίες που λειτουργούν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης, άρα είναι ακόμη πιο εύκολο να χάσετε βάρος.

Μπορείτε λοιπόν να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι αφέψημα τσουκνίδας καθημερινά, σκέτο ή σε συνδυασμό με άλλα ωφέλιμα για τη σιλουέτα σας βότανα όπως λουίζα, δίκταμο, μελισσόχορτο και τσάι του βουνού, τα οποία προσθέτετε σε καυτό νερό και αφήνετε να εκχειλιστούν για λίγα λεπτά πριν σουρώσετε σε φλιτζάνια. Αν ακολουθείτε και ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζεστε, τότε σίγουρα θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης:
2 βότανα και 2 μπαχαρικά που αγαπούν την υγεία μας

4 μπαχαρικά που βοηθούν τη δίαιτά σας