Την πιο ανησυχητική δήλωση έκανε πρόσφατα ένας γενετιστής, που δήλωσε ότι η ωμοφαγική διατροφή που ακολουθεί η Γκουίνεθ Πάλτροου μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα!

Η ωμοφαγία είναι μια από τις πιο διάσημες διατροφικές τάσεις και δεν είναι λίγοι οι stars που την ακολουθούν και την προβάλουν με πάθος, ενώ οι θαυμαστές τους σπεύδουν να τους μιμηθούν, γιατί μεταξύ μας ποιος δεν θα ήθελε να έχει το τέλειο κορμί που θαυμάζει στην οθόνη του; Ανάμεσα στους διάσημους που ψηφίζουν ωμά και η Γκουίνεθ Πάλτρου, όπως και η Ντέμι Μουρ και η Μαντόνα.

https://www.instagram.com/p/BEPawePiPf3/?taken-by=gwynethpaltrow

Σύμφωνα με τον καθηγητή Steve Jones ωστόσο, η μακροχρόνια ωμοφαγική δίαιτα μπορεί και να σε σκοτώσει. Όπως εξηγεί, οι άνθρωποι έχουν χάσει τη δυνατότητα να χωνεύουν σωστά τις ωμές τροφές και γι αυτό μια διατροφή που περιλαμβάνει μόνο ωμά θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες. «Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που θα λιμοκτονούσε αν έτρωγε μόνο ωμό φαγητό. Έχουμε χάσει τα ένζυμα και τον μηχανισμό απορρόφησης που βοηθούν να χωνέψουμε τα ωμά τρόφιμα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος επιλέγει να τρώει αποκλειστικά ωμό φαγητό. Άλλοι θέλουν να χάσουν βάρους, άλλοι το κάνουν για οικολογικούς λόγους και άλλοι απλά ανησυχούν ότι το μαγείρεμα στερεί από τις τροφές τις πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα που περιέχουν. Και μπορεί να είναι καλό το γεγονός ότι τρώγοντας ωμά αυξάνεις όντως την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, όμως, όπως φαίνεται η αποκλειστική ωμοφαγία μπορεί τελικά και να είναι καταστροφική.

https://www.instagram.com/p/BO0yRT_F6wH/?taken-by=gwynethpaltrow