Προσοχή στην κατανάλωση του μοσχοκάρυδου συστήνουν Αμερικανοί τοξικολόγοι, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες παρενέργειες, ακόμη και παραισθήσεις.

Μπορεί το μοσχοκάρυδο να είναι από τα πιο συνηθισμένα μπαχαρικά, που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας, ωστόσο Αμερικανοί τοξικολόγοι προειδοποιούν ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ποσότητες.

mosxokarydo olivemagazinegr2

Σύμφωνα με τους ίδιους, το μοσχοκάρυδο προσφέρει αρκετά οφέλη στην υγεία, είναι για παράδειγμα αρκετά δραστικό στην αντιμετώπιση λοιμώξεων. Την ίδια στιγμή, όμως, η χρήση του σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως ναυτία, ζάλη, έντονη ξηροστομία, θολή όραση ή ακόμη και παραισθήσεις.

Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό αυτό μπαχαρικό με τη χαρακτηριστική ξυλώδη και γλυκιά γεύση. Οι παρενέργειες ξεκινούν όταν κάποιος καταναλώσει μεγάλες ποσότητες μοσχοκάρυδου -από 2 κουταλιές της σούπας και πάνω- κάτι που σημαίνει ότι η ½ κουταλιά του γλυκού που βάζουμε συνήθως στα γλυκά ή τα φαγητά για γεύση δεν μπορεί να μας επηρεάσει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όταν έχουμε μικρά παιδιά φροντίζουμε να φυλάσσεται το βάζο με το μοσχοκάρυδο σε σημείο που δεν μπορούν να το φτάσουν.