Ποιος να το φανταζόταν ότι υπάρχει ημέρα αφιερωμένη στα…αγγούρια! Κι όμως το ταπεινό αυτό λαχανικό γιορτάζει σήμερα και μάλιστα παγκοσμίως με χιλιάδες εκδηλώσεις να διοργανώνονται προς τιμήν του! Αποφασίσαμε λοιπόν και εμείς να το τιμήσουμε, συγκεντρώνοντας 10 λόγους για τους οποίους θα πρέπει πάντα να μπαίνει στο καλάθι του μανάβη:

Fresh Cucumber slices on wood background

1. Ξεφορτώσου τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους, απλά φτιάχνοντας την απόλυτη DIY μάσκα με αγγούρι. Σ’ ένα μικρό μπλεντεράκι φτιάξε χυμό από αγγούρι και εμφιαλωμένο νερό. Ρίξε το μίγμα σε ένα μπολ και μούλιασε βαμβάκι σε μορφή δίσκων ντεμακιγιάζ. Βάλε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και μετά σε σακουλάκια τροφίμων, τα οποία θα καταψύξεις. Κάθε φορά που θέλεις να σβήσεις τους μαύρους κύκλους, θα βγάζεις τις σακουλίτσες από την κατάψυξη, θα τις αφήνεις μερικά λεπτά να ξεπαγώσουν και θα βάζεις τους δίσκους κάτω από τα μάτια σου για 10-15 λεπτά.

giphy

2. Δυσκολεύεσαι να πιεις 2 λίτρα νερό την ημέρα; Δοκίμασε να δώσεις υπέροχη γεύση στο νερό σου, προσθέτοντας μερικές φέτες αγγούρι (ελπίζουμε όχι αυτές από πάνω!) στην κανάτα και άφησέ την όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει! Για ακόμα περισσότερη γεύση πρόσθεσε και τζίντζερ, λεμόνι και βασιλικό.

3. Κι όμως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, βοηθά με την κατακράτηση υγρών. Παράδοξο; Ίσως. Αποτελεσματικό; Εννοείται.  Πέρα από τα 2 λίτρα νερό που θα πρέπει να πίνεις τη μέρα, φρόντισε να γεμίσεις τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το αγγούρι.

Mom with daughter making facial mask

4. Πρησμένα μάτια; Τοποθέτησε δύο φέτες αγγούρι επάνω στα μάτια σου για 10-15′ και κανείς δεν θα καταλάβει ότι έκλαιγες για ώρες πάνω από το τηλέφωνο ή ότι δεν κοιμήθηκες ούτε λεπτό για να τελειώσεις εκείνο το project στη δουλειά.

5. Εάν θέλεις νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα, το αγγούρι θα πρέπει σίγουρα να αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής σου, καθώς ενεργοποιεί το κολλαγόνο της επιδερμίδας, εξαλείφοντας έτσι της ρυτίδες, αλλά και την κυτταρίτιδα.

6. Μια και αποτελεί φυσικό διουρητικό, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες.

aggouri

7. Περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.

8. Εάν θέλεις μαλλιά αλά Ραπουνζέλ, το αγγούρι μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος κατά της τριχόπτωσης, καθώς το πυρίτιο και το θείο που περιέχει βελτιώνουν την ποιότητα των μαλλιών.

9. Με το ταπεινό αγγούρι μπορείς να φτιάξεις μερικά από τα πιο δροσιστικά, καλοκαιρινά κοκτέιλς, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο! Για να γιορτάσεις τη σημερινή μέρα θα σού προτείναμε να φτιάξεις το αγαπημένο μας Green Bastard.

tzatziki_173029100

10. Μπορείς να δημιουργήσεις δεκάδες συνταγές με το δροσιστικό αυτό λαχανικό. Να μερικές από τις αγαπημένες μας:

Τζατζίκι κλασινό και 2 ακόμη παραλλαγές 
Η χωριάτικη στο ποτήρι
California rolls
Σαλάτα με κοτόπουλο, αγγούρι, φασολάκια και δυόσμο
Cheeseburgers με αγγουράκι τουρσί