Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια φουσκωμένη κοιλίτσα που σε εμποδίζει να απολαύσεις τα στενά καλοκαιρινά ρούχα. Το ήξερες όμως ότι υπάρχει ένα φρούτο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα;

Μιλάμε φυσικά για το παροδικό πρήξιμο στην κοιλιά, που προκαλείται μεταξύ άλλων από διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, κατακράτηση υγρών, στρες αλλά και από τα ταξίδια με αεροπλάνο -κάτι πολύ συνηθισμένο την περίοδο των διακοπών. Σύμφωνα με την διατροφολόγο Rebecca Gawthorne το μυστικό -ειδικά για την περίπτωση που ταξιδεύεις- είναι να τρως αχλάδια.

ahladi

Όπως ανέφερε η ίδια στο site “mybody+soul” το μίγμα φυτικών ινών (είναι από τα φρούτα με την υψηλότερη συγκέντρωση φυτικών ινών) και φυσικών σακχάρων που υπάρχουν στα αχλάδια, βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. “Ένα υγιές πεπτικό σύστημα και έντερο σας βοηθά να αισθάνεστε υπέροχα και ενισχύει την ενέργεια σας. Επίσης, βοηθά το σώμα να απορροφά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα”.

Επιπλέον, συστήνει να τρώμε τα αχλάδια με τη φλούδα τους, καθώς πολλά από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του βρίσκονται στη φλούδα.

Πριν φύγεις από το σπίτι για το αεροδρόμιο λοιπόν, βεβαιώσου ότι έχεις βάλει στην τσάντα σου και ένα-δύο αχλάδια!

Δείτε επίσης
Θες να ζήσεις μέχρι τα 100; Φάε 10 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα