Κάποιες έρευνες πραγματικά μας σοκάρουν, όχι με τα αποτελέσματα τους αλλά με το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν σε πρώτη φάση. Μία από αυτές και η πρόσφατη έρευνα του Just Eat -του βρετανικού site από όπου μπορείς να παραγγείλεις φαγητό, παρόμοιο με το ελληνικό efood-, που αποκαλύπτει ποια σνακ προκαλούν πιο έντονα ζήλια.

Και όταν λέμε ζήλια εννοούμε από το να θέλεις αυτό που έχει το πιάτο του διπλανού σου, μέχρι να παραγγέλνεις το ίδιο ακριβώς φαγητό με την παρέα σου απλά και μόνο για να είναι σίγουρο ότι δεν θα το ζηλεύεις μετά. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο ακραίες περιπτώσεις εκείνων που, όπως δήλωσαν στην έρευνα, έχουν φτάσει στο σημείο να «κλέψουν» φαγητό από το πιάτο του διπλανού τους όταν δεν κοιτάει! (Ας πούμε αλήθειες, όλοι το έχουμε σκεφτεί -αν δεν το έχουμε κάνει κιόλας πράξη- κάποια στιγμή!)

86961560 - group portrait of three white caucasian cute adorable funny children toddlers sitting together sharing ice-cream food. love friendship jealousy concept. best friends forever.

86961560 – group portrait of three white caucasian cute adorable funny children toddlers sitting together sharing ice-cream food. love friendship jealousy concept. best friends forever.

Για να περάσουμε στα αποτελέσματα της έρευνας τώρα ή αλλιώς στο ποιες είναι τελικά αυτές οι τροφές που μας κάνουν να πρασινίζουμε από ζήλια, σύμφωνα με την έρευνα του Just Eat, που δημοσιεύτηκε στον Independent, πρώτο και καλύτερο στα ορεκτικά είναι το σκορδόψωμο με τυρί, στα κυρίως η πίτσα και στα γλυκά το cheesecake. Πρέπει βέβαια να έχουμε κατά νου ότι το δείγμα ήταν Βρετανοί, εξ ου και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, γιατί αν είχαν ρωτήσει Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν το σουβλάκι στην πρώτη θέση!

Τα top 10 της ζήλιας

Τα 10 πιο αξιοζήλευτα ορεκτικά:
1. Σκορδόψωμο με τυρί
2. Νάτσος
3. Πιτάκια με τραγανή πάπια
4. Χοιρινά παϊδάκια
5. Onion rings
6. Φτερούγες κοτόπουλου
7. Onion bhajis (ινδικές κρεμμυδοκροκέτες)
8. Spring rolls με πάπια
9. Ταϊλανδέζικα σουβλάκια κοτόπουλου
10. Τηγανητές σκορδάτες γαρίδες

skordopsomo_98438930

Τα 10 πιο ποθητά κυρίως πιάτα:
1. Πίτσα
2. Fish & Chips
3. Κόντρα φιλέτο
4. Cheeseburger
5. Mixed grill
6. Κοτόπουλο tikka masala
7. Τηγανητό κοτόπουλο
8. Chow Mein
9. Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος
10. Burritos

tourta-cheesecake-karamela

Τα 10 γλυκά που θα θέλεις να «κλέψεις» από τους διπλανούς σου:
1. Cheesecake
2. Σοκολατένιο κέικ
3. Πουτίγκα καραμέλα
4. Παγωτό
5. Brownie
6. Σουφλέ σοκολάτα
7. Ζύμη για cookies με κομματάκια σοκολάτας
8. Apple crumble
9. Βάφλα
10. Crème brûlée