Όλοι έχουμε κάνει ανόητα πράγματα υπό την επήρεια αλκοόλ: Άλλοι έχουν χορέψει χωρίς αναστολές μέχρι τελικής πτώσεως, άλλοι έχουν εκμυστηρευθεί τον έρωτά τους στον καλύτερό τους φίλο και άλλοι έχουν πάρει κλαίγοντας τηλέφωνο την πρώην τους. Σου θυμίζουν κάτι; Αν ναι προσπάθησε να ξαναφέρεις στο νου σου εκείνη τη βραδιά και πιο συγκεκριμένα το ποτό που ήπιες, γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα υπάρχει ένα συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό που σε ωθεί περισσότερο από τα άλλα σε κακές αποφάσεις.

alcohol zeugari

Ερευνητές της ιστοσελίδας addictions.com αφού ζήτησαν από 2000 άτομα να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και ανέλυσαν τις απαντήσεις τους, βρήκαν πολλά εντυπωσιακά και πραγματικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, βρήκαν πως 120 άτομα είχαν ξεκινήσει κάποιου είδους φωτιά ενώ ήταν μεθυσμένοι, ενώ 66 παραδέχθηκαν πως είχαν αποκτήσει τατουάζ. Το αναπάντεχο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς και συγκεκριμένα οι 4 στους 5 δεν είχαν μεθύσει καταναλώνοντας κάποιο βαρύ αλκοόλ, όπως ουίσκι, αλλά πίνοντας απλά μπίρες! Το απλό, φαινομενικά “αθώο” αυτό ποτό, επέλεξαν και όσοι αποφάσισαν να γδυθούν ενώ βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο και μάλιστα σε ποσοστό 75%. Και για να μην σου μείνει απορία, η βότκα ήρθε δεύτερη στη σειρά. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η τεκίλα είναι το ποτό που προκαλεί το χειρότερο hangover, με τον πιο έντονο πονοκέφαλο και στομαχόπονο.

poto vodka

Τα παραπάνω δεν έχουν στόχο να σε αποτρέψουν να πίνεις το αγαπημένο σου ποτό, αλλά να σε ενθαρρύνουν να το απολαμβάνεις υπεύθυνα, έχοντας στο νου σου τους κινδύνους και τις συνέπειες που έχει στον οργανισμό σου η υπερβολική κατανάλωσή του.