Μην προσπαθείς να κρυφτείς! Σίγουρα έχεις κάνει κι εσύ μια από αυτές τις υποτιθέμενες «μαγικές» δίαιτες εξπρές που υπόσχονται απώλεια πολλών κιλών σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα. Λειτουργούν; Πολλές φορές ναι. Πρέπει να τις ακολουθείς; Ποτέ!

Ο λόγος είναι ότι τα αποτελέσματά τους δεν είναι μακροπρόθεσμα με αποτέλεσμα μόλις τις σταματάς, να γυρίζεις στις παλιές σου συνήθειες και να παίρνεις τα ίδια ή και περισσότερα κιλά. Άσε που στο μεταξύ ο οργανισμός σου τείνει να αποθηκεύει λίπος, ενώ μπορεί να έχεις προκαλέσει και απίστευτες «βλάβες» στο μεταβολισμό σου! Κάτι ανάλογο έπαθε και η γνωστή fitness blogger, Katie Dunlop, η οποία όλο έκανε δίαιτες, αδυνάτιζε, σταματούσε, πάχαινε και πάλι από την αρχή.

Η Katie πριν τη μεταμόρφωσή της

Η Katie πριν τη μεταμόρφωσή της

A post shared by Katie Dunlop (@lovesweatfitness) on

Όλα αυτά μέχρι που αποφάσισε να σταματήσει τις δίαιτες-αστραπή και να αλλάξει τελείως τον τρόπο ζωής της. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά θεαματικά! Όπως αποκαλύπτει η ίδια, το σώμα της μεταμορφώθηκε, η διάθεσή της βελτιώθηκε αισθητά, ενώ τα κιλά της σταθεροποιήθηκαν. «Πίστευα ότι από τη στιγμή που διατηρούσα συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων, μπορούσα να τρώω τα πάντα. Τώρα ξέρω πόσο σημαντικό είναι να τροφοδοτείς το σώμα σου με το σωστό τρόπο με πρωτεΐνης και ‘αληθινό φαγητό’ και να περιορίζεις τη ζάχαρη και το νάτριο», είπε σε συνέντευξή της. Σε συνδυασμό με τη βελτίωση της διατροφής της, η Katie άρχισε να γυμνάζεται τακτικά. Αυτό όμως που έφερε τις μεγαλύτερες αλλαγές στο σώμα της ήταν πως έμαθε αντί να περιορίζει τροφές από το διαιτολόγιό της, να προσθέτει τις σωστές και να μην στερείται. Έτσι δεν θεωρεί καμία τροφή «απαγορευμένη». Αντίθετα, φροντίζει η διατροφή της να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων στην κατάλληλη όμως ποσότητα. Κάπως έτσι σταμάτησε να έχει μανία με τις θερμίδες, και αντ’ αυτού άρχισε να δίνει μεγαλύτερη σημασία στη διατροφική αξία των τροφών. Το μυστικό της είναι οι σωστές μερίδες. Πιο συγκεκριμένα, τρώει 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα, κρατώντας έτσι το μεταβολισμό της σε εγρήγορση.

A post shared by Katie Dunlop (@lovesweatfitness) on

Δείτε ακόμα:
10 μυστικά όσων αδυνατίζουν χωρίς δίαιτα