Έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα των ανδρών είναι να έχουν απεριόριστα burger ή σουβλάκια από το αγαπημένο τους ταχυφαγείο, ενώ οι γυναίκες διαρκώς λαχταρούν πάστες και σοκολατάκια; Ποιος τελικά έχει μεγαλύτερη αδυναμία στο φαγητό; Όπως φαίνεται, η επιστήμη έχει για μία ακόμη φορά την απάντηση.

zeugari

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, οι άνδρες προτιμούν τα κρεατοφαγικά πιάτα, καθώς τα συσχετίζουν με την πρωτεΐνη και τη σωματική δύναμη, ενώ οι γυναίκες λαχταρούν τα γλυκά, αφού συχνά περιορίζουν τις θερμίδες που παίρνει ο οργανισμός τους ακολουθώντας εξαντλητικές δίαιτες. Επιπλέον, πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστήμης της Αμερικής (PNAS) απέδειξε ότι οι άνδρες μπορούν να αγνοήσουν πολύ πιο εύκολα την πείνα τους απ’ ό,τι οι γυναίκες. Για τις ανάγκες της έρευνας, ζητήθηκε από άτομα και των δύο φύλων που είχαν να φάνε για 18 ώρες να αγνοήσουν την πείνα τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στους εγκεφάλους των ανδρών υπήρχε λιγότερη δραστηριότητα που να σχετίζεται με τη επιθυμία για φαγητό. Οι γυναίκες από την άλλη αποδείχθηκε πως δυσκολεύονται πραγματικά να σταματήσουν να το φαντασιώνονται.

gynaika-pou-trwei-glyko

Όπως φαίνεται λοιπόν είτε οι γυναίκες είναι αυτές που λαχταρούν περισσότερο το φαγητό, ακόμη και εάν δεν πέφτουν με τα μούτρα σε αυτό διατηρώντας τους καλούς τους τρόπους, είτε απλά είναι όντως το “ασθενές” φύλο όσον αφορά την αντίστασή τους σε αυτό.