Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι οι ωραίοι και διάσημοι δεν έχουν απαραίτητα και τους καλύτερους τρόπους; Πολλές φορές, μάλιστα, συμπεριφέρονται αγενέστατα σε άτομα που συναναστρέφονται καθημερινά, θες είναι απλοί θαυμαστές τους, συνεργάτες ή τα άτομα που είχαν την ατυχία να τους σερβίρουν σε εστιατόρια ή μπαρ. Τι κάνουν; Στέλνουν πίσω το φαγητό, έχουν παράλογες απαιτήσεις, δεν αφήνουν το νόμιμο φιλοδώρημα -ή έχουν καβούρια στις τσέπες και δεν αφήνουν καθόλου!

waitress

Αν και η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη, εδώ θα αναφέρουμε μόνο μερικές τρανταχτές περιπτώσεις…

Άσερ

Άσερ, ο-αφήνω-αυτόγραφο-αντί-για-φιλοδώρημα!
Σερβιτόρος που είχε την ατυχία να εξυπηρετήσει τον διάσημο τραγουδιστή αρκετές φορές έχει δηλώσει πώς αντί για φιλοδώρημα αφήνει ελάχιστα (καμία σχέση με το νόμιμο φιλοδώρημα) ή και καθόλου. Μπαίνει στο εστιατόριο ή το μπαρ και περιμένει να τρέξουν όλοι από πάνω του και να τον εξυπηρετήσουν πάραυτα – αυτόν και τα άτομα που τον συνοδεύουν. Μάλιστα, έχει τύχει αντί για φιλοδώρημα να αφήσει απλώς το αυτόγραφό του…

Ανν Χάθαγουεϊ

Ανν Χάθαγουεϊ, η εκνευριστική
Γλυκιά και όμορφη η ηθοποιός, αλλά με απαίσιους τρόπους. Το “όνομα της βγήκε” κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας διαφήμισης, όταν έστειλε το πρωινό της ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές, παρακαλώ, πίσω στον σεφ που της το έφτιαξε. Είχε παραγγείλει, λοιπόν, αβγό ποσέ, μάφιν και αβοκάντο. Την πρώτη φορά το αβγό ήταν πολύ μελάτο για τα γούστα της, οπότε ο δίσκος γύρισε πίσω. Τη δεύτερη φορά έφταιγε το μάφιν που είχε κρυώσει και το αβγό που ήταν το ίδιο – είχε μαγειρευτεί ξανά! Την τρίτη φορά το ξαναβρασμένο αβγό της είχε κρυώσει όσο το μάφιν της είχε απλά ξαναζεσταθεί. Την τέταρτη φορά αποφάσισε απλά ότι ήθελε τηγανητό αβγό αντί για ποσέ…

Τζον Τραβόλτα

Τζον Τραβόλτα, ο-θέλω-το-πιάτο-μου-άψογο
Το μεγάλο όνομα του Χόλιγουντ μάς βγήκε εξαιρετικά εκλεκτικός με τα πιάτα που του σερβίρονται σε σημείο παράνοιας θα λέγαμε. Στέλνει τα πιάτα πίσω ξανά και ξανά μέχρι να του έρθουν στην εντέλεια, τη δική του μοναδική εντέλεια φυσικά – δηλαδή ψημένα όπως το θέλει, στημένο όπως του αρέσει, με τη σωστή αναλογία γαρνιτούρας στο πλάι κ.λπ. Δημιούργησε μάλιστα πανικό σε εστιατόριο όπου γύριζε το πιάτο συνέχεια πίσω, ακόμα κι όταν το προσωπικό του το ετοίμασε ακριβώς όπως το ήθελε. Το μόνο που τον σώζει είναι ότι αφήνει γερό φιλοδώρημα!

Τάιγκερ Γουντς

Τάιγκερ Γουντς, ο απαισιότατος
Τον ξέρουν στην Αμερική για δύο πράγματα: το ταλέντο του στο γκολφ και το κακό φιλοδώρημα που αφήνει, δηλαδή, λίγο ή και καθόλου. Και συνήθως σηκώνεται από το τραπέζι όταν οι άλλοι δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Αυτό μεταφράζεται σε φέσι για τους υπόλοιπους αφού μένουν πίσω και πληρώνουν εκείνοι τη «λυπητερή». Συν τοις άλλοις είναι και πολύ αγενής στους σερβιτόρους και όχι μόνο. Όλα τα καλά δηλαδή!

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η κρύα
Είναι «τρομακτική,» όπως έχει δηλώσει σερβιτόρος, που την έχει εξυπηρετήσει πολλάκις. Παγοκολόνα, απόμακρη, δεν χαμογελάει, δεν σε κοιτάζει καν στα μάτια. Είναι πολύ απαιτητική και κάνει άπειρες έως άσκοπες ερωτήσεις για τα πιάτα του μενού, άσε που μπορεί να ζητήσει πιάτα που δεν υπάρχουν στον κατάλογο και το προσωπικό στην κουζίνα πρέπει να πασχίσει να βρει τα υλικά και να της το ετοιμάσει. Στα «plus», δεν τα πάει καλά και με το φιλοδώρημα.

Λι Μισέλ

Λι Μισέλ, η απερίγραπτη
Τη γνωρίσαμε στη μουσική τηλεοπτική σειρά Glee. Το παίζει ντίβα και οι πρώτοι που το εισπράτουν είναι οι σερβιτόροι. Η ηθοποιός λέγεται ότι κάποια μέρα ενοχλούσε απίστευτα έναν σερβιτόρο χωρίς λόγο και μετά γελούσε εις βάρος του όσο ο άμοιρος προσπαθούσε να της εξηγήσει τα υλικά ενός πιάτου. Εκείνη επέμενε ότι δεν καταλάβαινε τι της έλεγε ο σερβιτόρος και παραπονέθηκε στον υπεύθυνο του εστιατορίου. Είκοσι λεπτά αφού είχε παραγγείλει έστειλε και τον πατέρα της να χτυπήσει το τζαμάκι στην πόρτα της κουζίνας για να ρωτήσει γιατί αργεί το φαγητό τους. «Σόι πάει το βασίλειο» δηλαδή… Τέλος, να μην ξεχάσουμε να πούμε ότι η «ασθένεια» του μικρού φιλοδωρήματος έχει προσβάλει καιρό τώρα και το δικό της πορτοφόλι!