Πόσα τραβάνε και αυτοί οι δόλιοι οι bertenders; Κάπου ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά, χυμένα ποτά, τσακωμούς και μεθυσμένους πελάτες, τα νεύρα τους για κάποιο λόγο δείχνουν πάντα να είναι τεταμένα. Ενώ εσύ είσαι ελεύθερος να παραγγείλεις ό,τι θέλεις, αυτός που σε σερβίρει μπορεί και να σε κοιτάξει περίεργα αν του ζητήσεις κάτι ιδιαίτερο.

COCKTAIL

Η ιστοσελίδα alcohol.org έκανε πρόσφατα μια έρευνα, όπου ρώτησε 260 bartenders σχετικά με το ποιες είναι οι πιο ενοχλητικές συμπεριφορές και οι πιο εκνευριστικές παραγγελίες. Αυτό που μάς σόκαρε βέβαια είναι ότι αποκάλυψαν ποια είναι τα ποτά εκείνα, που έαν κάποιος πελάτης τα παραγγείλει, σίγουρα θα τον στραβοκοιτάξουν. Στην κορυφαία πεντάδα ανήκουν τα Appletini, Jägerbomb, Frozen Cocktails, Sex On The Beach και Irish Car Bomb, ενώ άλλα “ενοχλητικά” ποτά θεωρούνται τα Long Island Iced Teas, οι Light μπίρες και το Kahlua.

Οι ίδιοι μπάρμαν ρωτήθηκαν και σχετικά με το ιδανικό φιλοδώρημα. Θα χαρείς όταν ακούσεις πως το 38% θεωρεί πως 1$ ανά ποτό είναι αρκετό, εάν βρίσκεσαι σε ένα κοινό μπαρ. Όχι και άσχημα, σωστά; Το σίγουρο είναι βέβαια ότι από εδώ και πέρα θα είμαστε πιο υποψιασμένοι όταν κάνουμε την παραγγελία μας κατά τη βραδινή μας έξοδο.