Είτε αγοράζεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου από το μανάβη, είτε από το σούπερ μάρκετ, είτε από τη βιολογική λαϊκή αγορά δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάς να τα πλένεις εξονυχιστικά πριν τα βάλεις στο πιάτο σου. Είσαι σίγουρος όμως ότι απλά ένα ξέπλυμα με νεράκι αρκεί;

laxanika plysimo

Η ερευνήτρια Lilli He μαζί με την ομάδα της εξέτασαν τους δημοφιλέστερους τρόπους καθαρισμού οπωροκηπευτικών: νερό βρύσης, μαγειρική σόδα και διάλυμα χλωρίνης, συστατικό που συναντάται σε πολλά καθαριστικά του είδους στην αγορά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο καλύτερος τρόπος να πλένεις τα λαχανικά σου είναι με μπέικιν σόδα, καθώς έτσι απομακρύνεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων. Η He μάλιστα μιλώντας στο CNN αποκάλυψε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να καθαρίσουμε τα οπωροκηπευτικά μας είναι να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα. “Έτσι απομακρύνουμε πολλά από τα φυτοφάρμακα”, υποστηρίζει. “Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο πλένοντάς τα”.

Επειδή όμως τα μικρόβια παραμονεύουν και στις επιφάνειες της κουζίνας μας, ρίξε μια ματιά και στις παρακάτω χρήσεις της μαγειρικής σόδας:
Κεραμική εστία σαν καινούρια με 3 κινήσεις
Καθάρισε τον φούρνο σου οικολογικά 
Πώς να διώξεις εύκολα τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο