Η σοκολάτα δεν είναι τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά στη ζαχαροπλαστική και μια από τις αγαπημένες λιχουδιές σε όλο τον κόσμο. Αξίζει λοιπόν όταν την δοκιμάζεις να τη γεύεσαι πραγματικά σε όλο της το μεγαλείο και όχι απλά να την καταβροχθίζεις! Γιατί να ξέρεις, έτσι θα σου αρέσει ακόμη περισσότερο.

Αναρωτιέσαι πώς θα τα καταφέρεις; Τα πράγματα είναι πολύ απλά:

Πρώτα θα την φας με τα μάτια…
Ρίξε μια ματιά στην σοκολάτα σου πριν αρχίζεις να την τρως και για να θαυμάσεις την τελειότητα της αλλά και για βεβαιωθείς ότι η επιφάνεια της είναι λεία, χωρίς ρωγμές ή ραβδώσεις. Επίσης, μικροσκοπικές φυσαλίδες στις γωνίες και τις άκρες της σοκολάτας σημαίνουν ότι δεν έχει αφαιρεθεί ο αέρας.

sokolata2

Προετοίμασε τους γευστικούς σου κάλυκες
Απόφυγε τις δυνατές γεύσεις όπως καφέ ή καπνό πριν δοκιμάσεις σοκολάτα, καθώς θα μειώσουν την ικανότητα σου να αντιληφθείς στο έπακρο τη γεύση της σοκολάτας.

Νιώσε το άρωμα της
Επίσης, πριν τη δοκιμάσεις, τρίψε την λίγο με τα δάχτυλά σου 3-4 φορές ώστε να απελευθερώσεις τα αρώματα της και μύρισε την, καθώς το πλούσιο άρωμα της θα προετοιμάσει τους γευστικούς σου κάλυκες για τη γεύση που θα ακολουθήσει.

kopela-sokolata-1

Μην την κάνεις μία μπουκιά
Βάλε ένα μικρό κομμάτι στο στόμα σου, άφησε το να λιώσει για 5-6 δευτερόλεπτα, περίμενε μέχρι να την νιώσεις σε όλο σου το στόμα και μετά μάσησε την. Πριν ανοίξεις ξανά το στόμα πάρε μια μεγάλη ανάσα από τη μύτη και άφησε τη σοκολάτα να ξυπνήσει όλες σου τις αισθήσεις!

Άλλαξε τη γεύση σου
Αν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις περισσότερες από μία σοκολάτες, φρόντισε να αλλάξεις τη γεύση σου πριν πας στη επόμενη, τρώγοντας λίγο ψωμί ή πίνοντας νερό. Έτσι η μία σοκολάτα δεν θα επηρεάσει τη γεύση της επόμενης και θα τις απολαύσεις όλες εξίσου.

sokolata

Ιεράρχησε τις σωστά
Στην περίπτωση που δοκιμάζεις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους σοκολάτες, σημαντικό είναι να τις ιεραρχείς σωστά ή αλλιώς ξεκίνα με αυτές που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο. Επίσης, όταν δοκιμάζεις σοκολάτες με γεύσεις, δοκίμασε τις πιο απαλές πρώτα π.χ. μια σοκολάτα με γεύση φράουλα και άσε τις πιο δυνατές γεύσεις, όπως σοκολάτες με μπαχαρικά, μέντα ή τσίλι για το τέλος.

Δείτε επίσης:
Πώς να συντηρείς σωστά τη σοκολάτα

Δοκιμάζει σοκολάτες και την πληρώνουν χρυσή!