Σας αρέσει η κρέμα γάλακτος; Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι γευστική. Ωστόσο ξέρετε τι πρέπει να προσέχετε όταν την αγοράζετε και πώς θα φτιάξετε αφράτη σαντιγί;

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Καταρχάς, όταν αγοράζετε μια κρέμα γάλακτος θα πρέπει να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία της. Προτιμήστε αυτές με την πιο μακρινή, γιατί μερικές φορές η λήξη είναι μερικές μέρες μετά την ημερομηνία αγοράς.

Οι κρέμες γάλακτος που κυκλοφορούν στην αγορά κυμαίνονται από 15-36% λιπαρά. Στη μαγειρική προτιμήστε κρέμες με χαμηλότερα λιπαρά για να μην επιβαρύνετε το φαγητό με επιπλέον λιπαρά. Αντίθετα, στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιήστε πιο παχιές κρέμες. Μην επιχειρήσετε να φτιάξετε σαντιγί με light κρέμα, δηλαδή, γιατί δεν πρόκειται να σας πετύχει.

Πριν την ανοίξετε, ανακινήστε την καλά στη συσκευασία της.

Αν δέσετε τη σάλτσα σας με κρέμα γάλακτος και σας βγει πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο φρέσκο γάλα.

gala

Για αφράτη σαντιγί:

  • Αφήστε στο ψυγείο την κρέμα γάλακτος τουλάχιστον για 24 ώρες και βγάλτε την από το ψυγείο την τελευταία στιγμή.
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στη μέτρια προς αργή ταχύτητα του μίξερ σε κρύο κάδο με κρύα εξαρτήματα για να διατηρηθεί η χαμηλή θερμοκρασία της κρέμας και κατά το χτύπημα.
  • Όταν αρχίσει η σαντιγί να κάνει κορυφές και να αποκτά σφιχτή υφή σταματήστε τη λειτουργία του μίξερ για να μην κιτρινίσει και γίνει βούτυρο.