Είτε επειδή είσαι νέος στην κουζίνα, είτε επειδή με το που ξεκίνησες το μαγείρεμα, η 2χρονη κόρη σου άρχισε το κλάμα, είτε επειδή ξεχάστηκες στο τηλέφωνο, αποκλείεται να μην έχεις αντιμετωπίσει και εσύ ατυχίες στην κουζίνα…Και επειδή είμαστε σίγουροι πως έχεις βαρεθεί να πετάς φαγητά κάθε φορά που τα πράγματα πάνε στραβά, σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να γλιτώσεις χρήμα και χρόνο!

SOUPA

Έπεσε πολύ αλάτι;
Αν το φαγητό σου έχει γίνει αλμυρό, ρίξε μια μεγάλη πατάτα την ώρα που το βράζεις. H πατάτα έχει την ιδιότητα, λόγω του αμύλου που περιέχει, να απορροφά κατά το βράσιμο μέρος των υγρών, οπότε μαζί με το νερό «δεσμεύει» και μέρος του αλατιού.

meli

Ζαχάρωσε το μέλι;
Βάλε το μέλι σε ένα γυάλινο δοχείο και βύθισέ το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55 βαθμούς Κελσίου. Πρόσεξε, ωστόσο, να μην βράσει, γιατί έτσι θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία. Στη συνέχεια, αποθήκευσέ το σε χώρο δροσερό και σκοτεινό εκτός ψυγείου, για να καθυστερήσει η κρυστάλλωση.

makaronia

Χυλώσανε τα ζυμαρικά;
Σωτάρετέ τα για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο.

VELOUTE

Παράβρασαν τα λαχανικά;
Μην τα πετάξεις! Χρησιμοποίησέ τα για άλλες συνταγές, όπως για σούπες βελουτέ και μεταμόρφωσε την μαγειρική σου ατυχία στο πιο λαχταριστό πιάτο.

CAKE-GLYKAKIA

Ράγισε ή έσπασε το κέικ;
Βγάλε τον θυμό σου και κατάστρεψέ το κι άλλο, κανόντάς το ψίχουλα. Στη συνέχεια, άφησε την καλλιτεχνική πλευρά σου να αναδυθεί και φτιάξε πεντανόστιμα cake pops! Είναι πολύ απλό: Σχημάτισε με τα χέρια σου μπαλάκια ζύμης, τοποθέτησέ τα σε λαδόκολλα και άφησέ τα για μερικές ώρες στο ψυγείο. Λιώσε κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, βύθισε σε αυτή τα μπαλάκια ζύμης, διακόσμησε με πολύχρωμες τρούφες και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα σε μία επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα. Άφησέ τα για μερικές ώρες στο ψυγείο και απόλαυσε!

KATSAROLA

Κάηκε το φαγητό;
Αν το φαγητό σου «πιάσει» στην κατσαρόλα, τράβηξέ την από τη φωτιά και μετάφερε το φαγητό σε καθαρή κατσαρόλα, προκειμένου να μην μυρίσει “καμμένο”. Φρόντισε, ωστόσο, να μην ξύσεις ίχνος από τον καμένο πάτο της πρώτης κατσαρόλας. Για να καθαρίσει πιο εύκολα η κατσαρόλα με το καμμένο, ρίξε αρκετό ζεστό νερό με υγρό πιάτων και άφησέ την μερικές ώρες να μουλιάσει.

psomi-me-mpura

Μπαγιάτεψε το ψωμί;
Τύλιξέ το για περίπου 20 λεπτά με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, αφαίρεσε το πανί, βάλε το ψωμί στο φούρνο να ζεσταθεί για 3 λεπτά και δες το πάλι φρέσκο και λαχταριστό.

Δείτε επίσης
17 συνηθισμένα μαγειρικά λάθη και πώς να τα αποφύγεις
Πρωτάκι στην κουζίνα; Καλωσόρισες!