Κάθε εβδομάδα η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής για παιδιά Θέμις Καρδιόλακα απαντά στα γράμματά σας συμβουλεύοντας αγχωμένες μαμάδες πώς να κάνουν τα παιδιά τους να τρέφονται υγιεινά και σωστά! Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου στο: themis@mamaknows.gr

Αγαπητή Mama Knows,
Η μικρή μου δεν τρώει το μπρόκολο. Το ξέρω ότι δεν είναι το πιο εύκολο λαχανικό, αλλά υπάρχει θεωρείς καμία περίπτωση να το φάει κάπως ποτέ;
Αλίκη Β.

Αγαπητή Αλίκη,
Το μπρόκολο είναι όντως από τα πιο δύσκολα λαχανικά. Είναι όμως και ένα λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό του παιδιού μας. Δυστυχώς, επειδή έχει πράσινο χρώμα, και τα περισσότερα παιδιά δε συμπαθούν καθόλου το πράσινο στα φαγητά, είναι δύσκολο να το δώσουμε (αν δεν έχει συνηθίσει να το τρώει από μικρό) βραστό ή στον ατμό ή μέσα σε φαγητό ολόκληρο. Γι’αυτό θα πρέπει να το κρύψουμε.

Και σου έχω καλά νέα: το μπρόκολο κρύβεται μέσα στα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Τι ακριβώς εννοώ με αυτό; Λοιπόν, άκου. Ένα βασικό τρικ για την επιτυχία του να κρύβουμε λαχανικά είναι η επιλογή των σωστών χρωματικών συνδυασμών. Πρέπει δηλαδή το λαχανικό το οποίο κρύβουμε να μην φαίνεται. Και το μπρόκολο, επειδή είναι πράσινο, κατά βάση κρύβεται μέσα σε κιμά. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για εσένα; Ότι το κρύβεις σε: μακαρόνια με κιμά, burgers, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, κεφτεδάκια (μοσχαρίσια, αλλά και γαλοπούλας- μαζί με άλλα λαχανικά). Σε πολύ πολύ αγαπημένα φαγητά δηλαδή.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να το βράσεις, να το πολτοποιήσεις και να το προσθέσεις (όχι μεγάλες ποσότητες) σε όλα τα φαγητά που σου προανέφερα. Piece of cake, huh?