Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι σαλάτες και όχι επειδή τα λαχανικά είναι ό, τι πιο άνοστο μπορεί να προσγειωθεί στο πιάτο μας ή επειδή είμαστε καταδικασμένοι να πέφτουμε σε κατάθλιψη κάθε φορά που κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας, αλλά πολύ απλά επειδή δεν ξέρουμε να φτιάξουμε μια σαλάτα. Παρακάτω θα βρεις έναν πολύ εύκολο οδηγό για να φτιάξεις βήμα βήμα μια σαλάτα, που όντως θα θέλεις να φας με τη ψυχή σου.

salata

Βήμα 1ο: Διάλεξε βάση
Προσοχή όμως! Διάλεξε μια ποικιλία από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όχι μόνο μαρούλι. Ξεκίνα τη σαλάτα σου, βάζοντας στο μπολ σου σπανάκι, ρόκα για πιπεράτη γεύση, άνιθο και βασιλικό για μεθυστικό άρωμα και λίγο λάχανο για την απαραίτητη εναλλαγή υφών. Και μια φιλική συμβουλή: Άσε στην άκρη καλύτερα το iceberg, εκτός αν θέλεις η σαλάτα σου να μην έχει καμία απολύτως γεύση.

Βήμα 2ο: Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς σε κάθε πιρουνιά να πιάνεις μια ποικιλία λαχανικών, απολαμβάνοντας τη γεύση της σαλάτας σου στο σύνολό της.

salata-avocado-anoigma

Βήμα 3ο: Πρόσθεσε λαχανικά
Κάνε τη σαλάτα σου όσο πιο πολύχρωμη μπορείς. Επίλεξε λαχανικά με διαφορετικές υφές και χρώματα, όπως μπρόκολο, πιπεριές, καρότο, αγγούρι και ντομάτα.

Βήμα 4ο: Επίλεξε την πρωτεΐνη της επιλογής σου
Λίγο φιλέτο κοτόπουλο, τυρί ή τόνος θα δώσει «υπόσταση» στη σαλάτα σου και θα την κάνει πολύ πιο χορταστική γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, τρώγοντας μαρούλια δεν χόρτασε ποτέ κανείς. Εάν είσαι χορτοφάγος, επίλεξε φακές, φασόλια, κινόα, φαγόπυρο ή κάποια άλλη χορτοφαγική πρωτεΐνη της επιλογής σου.

salata

Βήμα 5ο: Πρόσθεσε «καλά» λιπαρά
Μισό αβοκάντο ή μερικά αμύγδαλα φιλέ θα προσθέσουν θρεπτικά συστατικά στη σαλάτα σου και θα την κάνουν πιο χορταστική. Plus είναι μια πεντανόστιμη προσθήκη στο πιάτο σου.

Βήμα 6ο: Δώσε προσωπικότητα στη σαλάτα σου
Είναι οι μικρές αναπάντεχες πινελιές που κάνουν τη διαφορά. Πρόσθεσε φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα κράνμπερις ή τσιπς καρύδας και μεταμόρφωσε μια κοινή σαλάτα σε ένα πραγματικό γκουρμέ αριστούργημα. Αγαπημένη μας πινελιά είναι η προσθήκη κάποιου είδους πίκλας, ελιάς, κάππαρης ή λιαστής ντομάτας.

poluxrwimi-salata

Βήμα 7ο: Πρόσθεσε dressing
Αντί να πνίξεις τη σαλάτα σου με ένα έτοιμο dressing του σούπερ μάρκετ, φτιάξε μια γρήγορη βινεγκρέτ και ανακάτεψε καλά τη σαλάτα σου. Δεν θα πιστεύεις πόσο καλά μπορεί να ντύσει μια κουταλιά τα λαχανικά σου. Εάν δυσκολεύεσαι να φας τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου, λιώσε ένα αβοκάντο, πρόσθεσε λίγο λεμονάκι και χρησιμοποίησε αυτό ως dressing. Το αβοκάντο θα κολλήσει τα σαλατικά μεταξύ τους και έτσι θα σού είναι πολύ πιο εύκολο να τα καταναλώσεις.

salata kinoa

Βήμα 8ο: Ο τραγανός παράγοντας
Όπως είπαμε και παραπάνω, το μυστικό για μια καλή και ενδιαφέρουσα σαλάτα κρύβεται στις υφές. Προσθέτοντας κάτι τραγανό, όπως μερικές ξεροψημένες τορτίγιες, κρουτόν ή ξηρούς καρπούς θα απογειώσεις τη σαλάτα σου.

Είσαι έτοιμος να απολαύσεις τη σαλάτα σου! Πες αλήθεια, δεν είναι πεντανόστιμη;

Δείτε ακόμα:
20+1 σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσετε!