Έχουμε μπει για τα καλά πια στο φθινόπωρο και βλέπουμε ότι το δέρμα στο σώμα αλλά και το πρόσωπό μας είναι ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο. Καιρός να το βοηθήσουμε με απλές και εύκολες συνταγές, υγιεινές και οικονομικές.

Της Μαίρης Παναγάκου

beauty-tips-4

Peeling σώματος για ενυδάτωση
Το λάδι καρύδας και η ζάχαρη είναι τα τέλεια υλικά για το peeling που θα κάνεις μόνη σου. Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακάτεψε πάρα πολύ καλά 1 μέρος λάδι καρύδας με 2 μέρη καστανή ζάχαρη. Μυρίζει καταπληκτικά! Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί άρχισε να το απλώνεις στο σώμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Η ζάχαρη θα απολεπίσει απαλά την επιδερμίδα, ενώ το λάδι καρύδας θα την ενυδατώσει.

beauty-tips-2

Peeling προσώπου
Σε ένα μπολ ανέμιξε 5 κουτ. γλυκού γιαούρτι, 1 κουτ. γλυκού καφέ και 2 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν. Άπλωσε το μίγμα σε στεγνό και καθαρό δέρμα, κάνοντας παράλληλα απαλές, κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα. Άφησε το για 10 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Στέγνωσε στο τέλος ταμποναριστά με μια πετσέτα, νιώθοντας φρεσκάδα και βλέποντας λάμψη! Το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, αλλά συγχρόνως το κάνει πιο απαλό. Η καφεΐνη έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη ιδιότητα, που μειώνει την ερυθρότητα στο δέρμα και καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, ενώ, τέλος, το έλαιο καρύδας “επιδιορθώνει” τις μικρές φθορές στην επιδερμίδα του προσώπου.

beauty-tips-3

Peeling για τους αγκώνες και τα γόνατα
Άλεσε αμύγδαλα και ανακάτεψε 2 κουτ. σούπας με τόσο μέλι όσο χρειάζεται για να έχεις έναν παχύρρευστο πολτό. Κάνε peeling σε αυτές τις σκληρές περιοχές κάθε 15 ημέρες. Αν στα προϊόντα peeling από αμύγδαλα προσθέσετε στο αλεύρι τους λίγες σταγόνες λεμονιού, είναι ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες, γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και D.