Σοκολατένια δημητριακά ή βρώμη με φρούτα; Το ένα θα δώσει χαρά -και περιττές θερμίδες- στο μικρό, ενώ το άλλο θα του προσφέρει ενέργεια, αλλά και πονοκέφαλο από τη γκρίνια του σε εσένα. Και αν σου λέγαμε πως υπάρχει ένα σνακ, που θα φτιάξεις μόνη σου, το οποίο είναι γρήγορο, εύκολο, το λατρεύουν τα παιδιά και υπόσχεται ενέργεια, πνευματική διαύγεια και απόλαυση για αθλητές και μαθητές κάθε ηλικίας; Ο λόγος για τα πρωτεϊνούχα “τρουφάκια”, τα οποία με μόνο 49 θερμίδες και 2.4 γρ πρωτεΐνης το ένα θα γίνουν σίγουρα ο καλύτερός σου σύμμαχος. Και το καλύτερο; Δεν κάνουν μόνο για τα παιδιά, αλλά και για σένα!

paidia

Δες, λοιπόν, πώς θα τα φτιάξεις!

Υλικά
1 κούπα ωμά αμύγδαλα
1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες (και απλοί κάνουν)
40γρ. βρόμη (ή για εσένα που κάνεις έντονη γυμναστική πρωτεΐνη σε σκόνη)
χυμό από 1 λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
1/3 της κούπας τριμμένη καρύδα (χωρίς ζάχαρη)

Διαδικασία
Βάζετε τα αμύγδαλα και τη βρόμη σε ένα μιξεράκι μέχρι οι ξηροί καρποί να γίνουν σκόνη και τα δύο υλικά ένα.

Προσθέτετε τους χουρμάδες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ξεκινάτε να πλάθετε μικρές μπαλίτσες και στη συνέχεια τα καλύπτουμε με την καρύδα ή με κάποιο άλλο υλικό της επιλογής σας.

Τα αποθηκεύετε σε ένα τάπερ και τα αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.

troufakia 2

Μικρές παραλλαγές
Εάν στα παιδιά δεν αρέσουν οι τροπικές γεύσεις, μπορείς αντί για λεμόνι και καρύδα να προσθέσεις φυστικοβούτυρο και σοκολάτα και να καλύψεις τα “τρουφάκια” με κακάο ή ξηρούς καρπούς. Πολύ ωραίος συνδυασμός είναι επίσης το λεμόνι με τα φιστίκια Αιγίνης ή η καρύδα με σοκολάτα και κράνμπερι. Πειραματίσου με διάφορους συνδυασμούς υλικών και μόλις βρεις την αγαπημένη σου γεύση στείλε μας φωτογραφία στο Instagram με #olivemagazinegr για να την αναδημοσιεύσουμε!