Αχ Γκουίνεθ…Μας έχεις συνηθίσει σε εκκεντρικές (και ενίοτε ξινές) δηλώσεις αλλά αυτό πραγματικά δεν το περιμέναμε! Ο λόγος για την πρόσφατη της δήλωση πως αρνείται να φάει ένα συγκεκριμένο ζώο και όχι γιατί είναι χορτοφάγος ή είναι αλλεργική αλλά γιατί….είναι πολύ έξυπνο για να τολμήσει να το καταναλώσει!

Καλά διάβασες! Η γνωστή ηθοποιός και επιχειρηματίας μας ενημέρωσε μέσω της σελίδας του site “Goop” στο Instagram, πως αρνείται πεισματικά να φάει χταπόδι και αυτό διότι έχει περισσότερους νευρώνες στο μυαλό του από τους ανθρώπους.

xtapodi

“Έπρεπε να σταματήσω να το τρώω γιατί πραγματικά φρίκαρα όταν το έμαθα. Μπορούν να δραπετεύσουν από τα ενυδρεία ξεβιδώνοντας τις αποχετεύσεις και έτσι να επιστρέψουν στη θάλασσα”, υποστήριξε.

Καλά όλα αυτά Γκουίνεθ, αλλά η επιστήμη τι λέει; Η αλήθεια είναι ότι τα χταπόδια είναι ιδιαίτερα ευφυή πλάσματα ωστόσο δεν είναι πιο έξυπνα από εμάς. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το περιοδικό “Scientific American” τα χταπόδια έχουν περίπου 500 εκατομμύρια νευρώνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στα πλοκάμια τους, ενώ οι άνθρωποι έχουμε περίπου 100 δισεκατομμύρια.

gwyneth

Παρόλ’ αυτά η φημολογούμενη ως πιο ξινή ηθοποιός του Hollywood την προκάλεσε πάλι την αναστάτωση της, με μια από τις συνεργάτιδές της φανερά αναστατωμένη να αναρωτιέται στη συγκεκριμένη ανάρτηση εάν το ίδιο ισχύει και για τα καλαμάρια. Η Γκουίνεθ την καθησύχασε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το συγκεκριμένο μαλάκιο, στο οποίο μάλιστα αναφέρθηκε ως το χαζό ξαδερφάκι του χταποδιού. Ευτυχώς που έχουμε και εσένα Γκούινεθ να μας ενημερώνεις για όλα τα σημαντικά θέματα σε αυτόν τον πλανήτη και να μας λύνεις τις απορίες!