Η αλήθεια είναι ότι τα στάνταρς που έχουν οι σεφ στη μαγειρική είναι πολύ υψηλά, με αποτέλεσμα να αρνούνται να φάνε όχι μόνο το πρόχειρο, αλλά και το κακομαγειρεμένο φαγητό. Φαντάσου τώρα να μιλάμε και για έναν σεφ γνωστό για την αυστηρή του κριτική, που δεν διστάζει μάλιστα να βρίσει κατάμουτρα εστιάτορες, μάγειρες και σερβιτόρους που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του.

planefood2

Καλά κατάλαβες… ο λόγος γίνεται για τον Gordon Ramsay, γνωστό για τον καυστικό του λόγο στην εκπομπή “Ramsay’s Kitchen Nightmares”, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε το φαγητό εκείνο, το οποίο δεν θα δεχόταν ποτέ να βάλει στο στόμα του. Και για να σε προετοιμάσουμε…το έχεις σίγουρα φάει στο παρελθόν!

ramsay2

Πιο συγκεκριμένα, ο διάσημος σεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Refinery29” πως αρνείται πεισματικά να φάει το φαγητό που σερβίρεται στα αεροπλάνα. Ο λόγος; Δούλευε ο ίδιος σε μια αεροπορική εταιρία και γνωρίζει από πρώτο χέρι, όπως δήλωσε, πόσο “ταλαιπωρείται” το φαγητό κατά τη διάρκεια των πτήσεων, αλλά και πόση ώρα περνάει από την ώρα της προετοιμασίας του μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

planefood

Να τι κάνει λοιπόν για να μένει χορτάτος: Εάν η πτήση του φεύγει από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, τρώει στο δικό του εστιατόριο, το οποίο παραδόξως έχει το όνομα “Plane Food”. Το μενού βέβαια δεν θυμίζει καθόλου εκείνο ενός αεροπλάνου αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τάρτα με πράσο, κατσικίσιο τυρί και αρακά, fondu σοκολάτας με ζαχαρωτά και βάφλες. Εάν πάλι ο δρόμος του δεν τον φέρει προς τα εκεί, τότε επιλέγει να φάει σε κάποιο ιταλικό μπαρ ένα… ελαφρύ γεύμα, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει μια ποικιλία ιταλικών κρεατικών, τυρί παρμεζάνα, φέτες μήλου ή αχλαδιού και λίγο κόκκινο κρασί. Ε αυτό θα πει πρεστίζ!