Και όμως η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Βασικό ένστικτο», που έκανε εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως να χάσουν τα λογικά τους με το γνωστό σταυροπόδι, κλείνει σύντομα τα 60. Αν μάς ρωτάτε και αφού είδαμε το look της στις Χρυσές Σφαίρες, η Σάρον Στόουν δεν δείχνει ούτε μια μέρα μεγαλύτερη από 45.

sharon

Ο τρόπος που αντιμετώπιζε τη ζωή άλλαξε το 2001, όταν υπέστη αιμορραγία στον εγκέφαλο και χρειάστηκε δύο χρόνια για να μάθει να περπατά και να μιλά ξανά. Από τότε άλλαξε τελείως νοοτροπία. «Δεν επιλέγω να βλέπω τα γηρατειά σαν κάτι αρνητικό. Επιλέγω να μεγαλώσω. Το να μεγαλώσω είναι ο στόχος μου», είχε πει στο The Hollywood Reporter. «Δεν χρειάζομαι κάποιον να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα που μεγαλώνω. Θα σου πω τι σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα: Όταν νομίζεις ότι ίσως δεν θα μεγαλώσεις». Ύστερα από αυτή την τραυματική εμπειρία, η ηθοποιός αποφάσισε να κάνει την υγεία της προτεραιότητα. «Δουλεύω για αυτό. Δουλεύω για όλα. Για εμένα, η πειθαρχεία είναι μια μορφή ελευθερίας», δηλώνει. Τι κάνει όμως ακριβώς;

sharon6

Εναλλάσσει τα είδη γυμναστικής που ακολουθεί
«Κάθε φορά που γυμνάζομαι κάνω κάτι διαφορετικό, ανάλογα με το πιο τμήμα του σώματός μου πρέπει να κινήσω», είπε σε παλαιότερη συνέντευξή της. Η ηθοποιός γυμνάζεται 4-5 φορές τη βδομάδα και συνδυάζει διαφορετικά είδη γυμναστικής, κυρίως pilates, total-body stretches, ασκήσεις ενδυνάμωσης, yoga και χορό.

sharon5

Αποφεύγει το αλκοόλ, την καφεΐνη και τη γλουτένη
Μπορεί σε κάποιους να ακουσθεί υπερβολικό, αλλά η Σάρον Στόουν υποστηρίζει πως η αποχή από το αλκοόλ τής άλλαξε τη ζωή. «Έπινα λίγο ούτως ή άλλως. Αλλά επτά χρόνια πριν, ξεκίνησα να γυμνάζομαι και ήθελα να έχω πραγματικά καλά αποτελέσματα. Κοιτούσα τη Μαντόνα -έχουμε την ίδια ηλικία- και ρώτησα τη γυμνάστριά μου, ‘Τι κάνω; Βρες τι κάνει αυτή!’. Επέστρεψε και είπε ‘Δεν νομίζω ότι πίνει αλκοόλ’. Έτσι αποφάσισα να το κόψω για τρεις μήνες. Και είδα τεράστια διαφορά!». Εκτός από το αλκοόλ όμως αποφεύγει και τη γλουτένη, ενώ αντί για καφέ επιλέγει τσάι χωρίς τεϊνη.

sharon2

Μαγειρεύει υγιεινά φαγητά στο σπίτι
Η ίδια υποστηρίζει ότι η διατροφή της έχει αλλάξει απίστευτα πολύ από το ’70 που μεγάλωνε στην Πενσιλβάνια, όπου τα περισσότερα γεύματα περιείχαν πουρέ πατάτας και λιπαρές σάλτσες. Πλέον τρώει πολλές τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως η κινόα, οι φακές και τα λαχανικά. «Δεν καταναλώνω πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, αν και δεν μπορώ να βγάλω τα πατατάκια από το μυαλό μου».

sharon4

Αντλεί την έμπνευσή της από τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ
Πάντα φρόντιζε το σώμα της η Σάρον, αλλά από το 1990 που χρειάστηκε να παίξει τη γυναίκα του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στην ταινία Total Recall, αναγκάστηκε να ασχοληθεί πραγματικά με τη γραμμή της. «Έπρεπε να σηκώσω πολλά βάρη και να κάνω καράτε για ώρες την ημέρα». Όπως δηλώνει η ίδια, ο Άρνολντ ήταν που τήν ενέπνευσε να υιοθετήσει πιο υγιεινές συνήθειες.

Φροντίζει εκτός από τη σωματική και την ψυχική υγεία της
Προκειμένου να μένει υγιής, φροντίζει να κοιμάται αρκετές ώρες, να αναπνέει βαθιά, να περιποιείται τον κήπο της και να ασχολείται με τον βουδισμό. Νοῦς, ὑγιής, ἐν, σώματι ὑγιεῖ, σωστά;