Ο γνωστός σεφ Anthony Bourdain έχει γυρίσει όλον τον κόσμο και έχει δοκιμάσει τα πιο ακριβά πιάτα των πιο πολυτελών εστιατορίων. Παρόλα αυτά αποφάσισε πως το αγαπημένο του πιάτο και το φαγητό εκείνο που θα “κατακτήσει” τον κόσμο είναι ένα απλό, ταπεινό φαγητό του δρόμου από τις Φιλιππίνες!

shutterstock_518419654

Η νέα αγάπη λοιπόν του Anthony Bourdain ακούει στο όνομα sisig και αποτελείται από διάφορα κομμάτια χοίρου, όπως αυτί, γούνα και γλώσσα.. “Νομίζω ότι το sisig είναι ικανό να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά του κόσμου στο σύνολό του”, είπε στο CNN Philippines και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως είναι “καθημερινό, εύκολο και ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι μετά από μερικές μπύρες”.
“Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να πείσει τους ανθρώπους στο εξωτερικό που δεν είχαν καμία επαφή με τα φαγητά των Φιλιππίνων να θελήσουν να διερευνήσουν την κουζίνα αυτή και πέρα από το sisig. Νομίζω ότι αυτό το πιάτο θα είναι ο συνδετικός κρίκος”, συνεχίζει.

Εμείς πάντως δεν θα κρύψουμε πως διστάζουμε λίγο στην ιδέα να φάμε αυτί και γούνα χοίρου… Ωστόσο, δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιο φαγητό μέχρι να το δοκιμάσουμε!