Για τις ανάγκες της νέας της ταινίας, Battle of the Sexes, και προκειμένου η λεπτοκαμωμένη Μία του La La Land να μεταμορφωθεί στη θρυλική ταινίστρια των 70s, Μπίλυ Τζιν Κινγκ, η Έμα Στόουν χρειάστηκε να γίνει πιο μυώδης, κάνοντας τη ζυγαριά της να δείξει 15 επιπλέον κιλά. Πώς τα κατάφερε όμως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

1. Έπινε 2-3 πρωτεϊνούχα shakes κάθε μέρα
“Τα shakes την βοήθησαν να παίρνει τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν για να τα βγάζει πέρα με το στρεσογόνο της πρόγραμμα”, είπε ο προπονητής της, Τζέισον Γόλς. “Είχαν όμως και ωραία γεύση. Εάν δεν είναι νόστιμα, δεν θα θέλεις να τα πιεις 2-3 καθημερινά για τρεις μήνες”.

2. Έτρωγε κάθε φορά που πεινούσε
Εάν καταφέρεις να μάθεις να ξεχωρίζεις την πείνα από τη λιγούρα, τότε θα κρατάς στα χέρια σου το μυστικό για επιτυχημένο και υγιεινό αδυνάτισμα. Αυτή ήταν και η αρχή που ακολουθούσε η Στόουν, η οποία αναγνώριζε πότε είχε ανάγκη από τροφή για να δώσει ενέργεια στον οργανισμό της και του την προσέφερε με τη μορφή υγιεινών πιάτων, πλούσιων σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά. Και προφανώς, απέφευγε κάθε είδος πρόχειρου φαγητού και γλυκού.

emastone (2)

3….αλλά μερικές φορές ενέδιδε και στις λιγούρες της
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την σωματική -και ψυχική- σου υγεία είναι να τρως 80% των φορών υγιεινές τροφές και 20% ό,τι θέλεις. Έτσι, μια φορά στο τόσο η διάσημη ηθοποιός την έκανε την αμαρτία της και απολάμβανε ένα κομμάτι πίτσας ή ένα μπέργκερ με τηγανητές πατάτες.

4. Κατανάλωνε 2500-3000 θερμίδες ημερησίως
…δηλαδή μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι καταναλώνει ο μέσος ενήλικας (2000 θερμίδες). Θα περίμενε κανείς ότι αυξάνοντας την ημερήσια ποσότητα θερμίδων της, θα έπαιρνε περιττό βάρος. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι μετρήσεις της ήταν πολύ καλύτερες γιατί χάρη στο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που ακολουθούσε είχε αυξηθεί ο μεταβολισμός της.

5. Ενάλλασσε τα είδη γυμναστικής που ακολουθούσε

Κακά τα ψέματα, εάν κάνεις συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις, πρώτα θα βαρεθείς εσύ και στη συνέχεια το σώμα σου. Προκειμένου να δεις πιο εύκολα αποτελέσματα θα πρέπει να εναλλάσσεις τα είδη γυμναστικής που ακολουθείς. Έτσι, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, έκανε 2-3 φορές τη βδομάδα ασκήσεις ενδυνάμωσης, 2 φορές γιόγκα για να χαλαρώσει τους μύες της και μία φορά ακολουθούσε ένα αερόβιο πρόγραμμα. Τις πρώτες έξι εβδομάδες βέβαια το πρόγραμμα ήταν πολύ πιο σκληρό, καθώς περιελάμβανε βάρη 5 φορές τη βδομάδα, 2 φορές κάθε μέρα!

emastone (3)

6. Αντιμετώπιζε τη γυμναστική σαν τη δουλειά της
Τι σημαίνει αυτό; Πήγαινε στο γυμναστήριο είτε είχε όρεξη, είτε όχι. “Προφανώς και κουραζόταν, αλλά τότε ακριβώς ήταν χρήσιμες οι θερμίδες που έπαιρνε”, δήλωσε ο προπονητής της. “Πρόκειται για μια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Την έπαιρνε στα σοβαρά”, συνέχισε.

7. Φρόντιζε το σώμα της όσο δεν γυμναζόταν
Προκειμένου να αντέξει το έντονο πρόγραμμα γυμναστικής, τις λιγοστές φορές που απείχε από αυτό, φρόντιζε να κοιμάται αρκετά, να πηγαίνει για μασάζ, να τρώει σωστά και να πίνει αρκετό νερό.

8. Έκανε διαλείμματα όποτε το είχε ανάγκη
Τις ημέρες που ήταν πραγματικά εξουθενωμένη, δεν γυμναζόταν προκειμένου να αποφύγει τους τραυματισμούς. “Κάποιες μέρες θα πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να σταματήσεις για να επιστρέψεις πιο δυνατός την επόμενη μέρα”, υποστήριξε ο Τζέισον.

emma

9. Γυμναζόταν ακόμη και όταν δεν είχε καθόλου χρόνο
Ακόμα και όταν έλειπε στη Νέα Υόρκη για τα γυρίσματα της σειράς Maniac, φρόντιζε να περπατάει αρκετά προκειμένου να μην χάσει τη φόρμα της μέχρι να επιστρέψει στο γυμναστήριο.

10. Δεν φοβόταν να σηκώσει βάρη
Καλή η αερόβια άσκηση και τα καθίσματα με το σωματικό βάρος, αλλά σαν τις ασκήσεις με βάρη δεν έχει. Η Στόουν και ο προπονητής της το ήξεραν πολύ καλά αυτό και γι’ αυτό δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν 10, 20 ή ακόμη και 30 κιλά σε πολλές ασκήσεις.