Το supermodel, Μιράντα Κερ, έχει αυτή τη χαρακτηριστική λάμψη στο πρόσωπό της που σε κάνει να αναρωτιέσαι «Μα καλά, τι κάνει;». Η ίδια απαντά πως η λαμπερή επιδερμίδα και η καλή υγεία ξεκινούν από το φαγητό που τρως. Γι’ αυτό και για την ίδια αποτελεί προτεραιότητα το να ψωνίζει βιολογικές τροφές και να μαγειρεύει σπίτι για όλη της την οικογένεια.

0a9f3b401af28c2c3a8c69bb745f0089

«Είναι αστείο πως όταν είσαι παιδί, δεν καταλαβαίνεις πως η υγεία είναι πλούτος. Με τον γιο μου, Φλινν, προσπαθώ να φτιάχνω νόστιμα και θρεπτικά γεύματα», λέει. «Όσο μπορούμε αποφεύγουμε τα συσκευασμένα τρόφιμα, γιατί όταν μαγειρεύεις σπίτι είναι πάντα καλύτερο», προσθέτει. «Η υγιεινή διατροφή με τον γιο μου είναι δύσκολη γιατί περνάει φάσεις: Τη μία βδομάδα θα τού αρέσει η γλυκοπατάτα, και ύστερα δεν θα την τρώει. Θα πρέπει να προσπαθείς να ψάχνεις για άλλες εναλλακτικές και να είσαι ανοιχτόμυαλος». Παρακάτω θα βρεις τα μικρά της μυστικά για να τρώει η ίδια, αλλά και όλη της η οικογένεια υγιεινά χωρίς να στερούνται σε γεύση:

ladi karudas

1. Επιλέγει υγιεινά λάδια
«Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως κάποια μαγειρικά λάδια είναι πολύ κακά για την υγεία», λέει. «Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του λαδιού καρύδας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγειρική σε υψηλές θερμοκρασίες».

mpaxarika

2. Δίνει γεύση με μπαχαρικά
«Πάντα βεβαιώνομαι ότι χρησιμοποιώ ροζ αλάτι Ιμαλαΐων ή θαλασσινό αλάτι», υποστηρίζει. «Προσθέτω υγιεινά μπαχαρικά στα πάντα – και ο Φλινν δεν το ξέρει καν! Είτε φτιάχνω κοτόπουλο με κουρκουμά, σκόρδο και λεμόνι, είτε μπολονέζ με μηλόξιδο, κουρκουμά, φρεσκοκομμένες ντομάτες, σκόρδο και κρεμμύδια, λέει ‘Ω αυτό είναι πεντανόστιμο’. Όταν τού φτιάχνω στήθος κοτόπουλου, χρησιμοποιώ αλεύρι αμυγδάλου και αλεύρι καρύδας στο εξωτερικό, ώστε να είναι υγιεινό, αλλά και μαγειρεμένο και με τον τρόπο που τού αρέσει», εξηγεί.

kerr3

3. Έχει πάντα μαζί της υγιεινά σνακ
Για το διάσημο αγγελάκι της Victoria’ s Secret είναι πολύ σημαντικό να έχει πάντα μαζί της θρεπτικά σνακ, όπως σπιτικό χούμους και κομμένα λαχανικά, για την ίδια αλλά και για το γιο της. «Μερικές φορές, ο Φλινν τρώει ένα κομμένο μήλο με βούτυρο αμυγδάλου και λίγο μέλι. Τού αρέσουν επίσης τα μύρτιλλα βουτηγμένα στο γιαούρτι από πρόβειο γάλα. Τα λατρεύει, όταν τα βάζω στην κατάψυξη. Είναι σαν μπουκίτσες frozen yogurt».