Εάν μάς έλεγε ότι είναι 30 και όχι 43, θα την πιστεύαμε. Εάν επίσης μάς έλεγε ότι δεν έχει κάνει κανένα παιδί, θα της απαντούσαμε πως είναι πασιφανές. Ο λόγος για τη Βικτόρια Μπέκαμ της οποίας το σώμα, αλλά και τη λαμπερή επιδερμίδα θα ζήλευαν μέχρι και 20ρες. Σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το πως η δεκαετία των 40 τήν έκανε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την υγεία της και μοιράστηκε μερικά από τα μικρά της μυστικά.

victoria2

Εκτός από το ότι δεν ξεχνά ποτέ το αντηλιακό της, πίνει πολύ νερό και παίρνει καθημερινά βιταμίνες σε χάπια, επιλέγει και μια διατροφή πλούσια σε “καλά” λιπαρά, τα οποία υποστηρίζει πως ευθύνονται για τη νεανική και λαμπερή της επιδερμίδα. Ζηλεύεις; Μην ανησυχείς γιατί παρακάτω ακολουθούν οι 4 αγαπημένες της επιλογές:

avocado

Αβοκάντο
Λες και δεν το αγαπάμε ήδη αρκετά, το αβοκάντο μάς έδωσε έναν ακόμα λόγο για να το λατρέψουμε. Τα λιπαρά του ανέρχονται σε 88%, ωστόσο, είναι ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα ευεργετικά για τον οργανισμό και κυρίως την επιδερμίδα μας. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό και προστατεύει την καρδιά και τους ιστούς ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλει στην αναπαραγωγή των κυττάρων και στην ανάπτυξη των ιστών, κάνει καλό στο δέρμα και στα μάτια, βοηθά το νευρικό σύστημα και μειώνει την υπέρταση, ενώ έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.

ksiroi-karpoi

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί, κυρίως τα αμύγδαλα και τα φουντούκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία χάρη στις αντιοξειδωτικές της ικανότητες, προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία και τής παρέχει την απαραίτητη ενυδάτωση. Επίσης πολλοί, όπως τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και εμποδίζουν την εμφάνιση της ξηροδερμίας.

solomos

Σολομός
Αποτελεί και αυτός εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία αποδεδειγμένα αποτρέπουν την εμφάνιση της ξηροδερμίας, καθώς έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει μάλιστα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν λιπαρά ψάρια τείνουν να εμφανίζουν λιγότερες ρυτίδες, ενώ η επιδερμίδα τους τείνει να είναι πιο λαμπερή και νεανική.

chia_157235153

Σπόροι
Οι αγαπημένοι της είναι οι chia και ο λιναρόσπορος, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και Ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία, όπως ήδη είπαμε, συμβάλλουν στη νεανική, ενυδατωμένη και λαμπερή όψη της επιδερμίδα.

Δείτε ακόμα:
Γιατί η οικογένεια Μπέκαμ βάζει τόσο ξίδι στο πρωινό της;
Όταν ο Beckham συνάντησε τον Ramsay
9 τροφές που “κόβουν” χρόνια
15 τροφές που σε μεγαλώνουν πριν την ώρα σου!