Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 16/7

Με μία νησιώτικη συνταγή λέμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, φτιάχνοντας σουφικό από την Ικαρία ή αλλιώς την ικαριώτικη εκδοχή του τουρλού στην κατσαρόλα.

Τρίτη 17/7
Όρεξη για ψάρι έχουμε σήμερα και γι αυτό βάζουμε στο φούρνο γλώσσα με ντοματάκια πομοντόρια. Εύκολο και υγιεινό πιάτο!

Ένα πιάτο βλίτα γιαχνί θα ταίριαζε πολύ ως συνοδευτικό.

Τετάρτη 18/7
Οι φακές στην καλοκαιρινή εκδοχή τους γίνονται με μελιτζάνες και ντοματίνια και είναι άκρως αρωματικές. Θα τις φτιάξουμε σήμερα και θα τις σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμί και φέτα, όπως αξίζει σε κάθε καλή συνταγή με όσπρια.

Πέμπτη 19/7
Τα πρώτα σταφύλια έκαναν ήδη την εμφάνιση τους και εμείς βρίσκουμε ξεχωριστούς τρόπους να τα απολαύσουμε, όπως σε μία αλμυρή συνταγή για ψαρονέφρι, σερβιρισμένο με ταλιατέλες.

Παρασκευή 20/7
Πιλάφι με ντομάτα και γαρίδες ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Παρασκευής. Ένα εύκολο και πάντα ευπρόσδεκτο πιάτο.

Μετά τα θαλασσινά βέβαια, ένα φρουτένιο και δροσερό γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει, γι αυτό και επιλέγουμε peche melba – σαν εύκολη κομπόστα ροδάκινο σερβιρισμένη με παγωτό.

Σάββατο 21/7
Σάββατο σήμερα και επειδή πολλοί από εμάς θα τραβήξουν κατά θάλασσα μεριά, έχουμε μία τέλεια συνταγή για μετά το μπάνιο. Τορτίγια μπριάμ ή αλλιώς ισπανική ομελέτα με τα λαχανικά του ελληνικού μπριάμ.

Σε ανάλογο κλίμα και η σαλάτα που τη συνοδεύει, μιας και επιλέγουμε σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και μανούρι. Σαν να λέμε, το καλοκαίρι στο πιάτο!

Κυριακή 22/7
Μία ιδιαίτερη συνταγή ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού θα παντρέψουμε το κοτόπουλο με κεράσια! Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο και απογειώνεται γευστικά όταν το σερβίρουμε με ρύζι basmati με κουρκουμά.

Αντί για κάποια πίτα, στο σημερινό τραπέζι λέμε να βάλουμε κρέπες γεμιστές με γαρίδες και κίτρινα τυριά. Ο συνδυασμός κοτόπουλο – γαρίδες άλλωστε, είναι πιο ταιριαστός από όσο ίσως πιστεύετε.

Δίπλα τους σαλάτα με φασολάκια, μαραθόριζα και πιπεριά Φλωρίνης

και για επιδόρπιο παγωτό μπόμπα με παρφέ κρέμα και φράουλα.