Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

kreatopita-IMG_0154-1

Δευτέρα 25/12
Κάνουμε καλά Χριστούγεννα με το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο μενού:

Γιορτινή κρεατόπιτα με κοτόπουλο και χοιρινό

kastana stifado

Και κάστανα στιφάδο, για αρχή.

galopoula

Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι

rolo-galopoulas-me-kima-IMG_0156

Και για όποιον δεν θέλει να ψήσει ολόκληρη γαλοπούλα, αυτό το ρολό με σάλτσα σύκου είναι η ιδανική εναλλακτική

AGRIO KAI SKOYRO RYZI_PATATES

Συνοδεύονται ιδανικά από αυτές τις δύο γιορτινές γαρνιτούρες.

salata me pantzarofylla ( - Αντίγραφο

Για σαλάτα, επιλέγουμε παντζαρόφυλλα με αγκινάρες και σελινόριζα

MPAKLAVAS-ME-KARYDIA

Και για επιδόρπιο, παραδοσιακό μπακλαβά με καρύδια, σκέτο ή με μία μπάλα παγωτό.

Τρίτη 26/12
Η επόμενη μέρα των Χριστουγέννων μας βρίσκει να μην ξέρουμε τι να κάνουμε με τα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι! Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που περίσσεψε;

soufle-me-alantika

Τα αλλαντικά και τα τυριά από τα πλατό πάλι, γίνονται ένα τέλειο σουφλέ.

FARFALE ME VODKA-SLIDER

Τετάρτη 27/12
Στο πνεύμα των γιορτών, ακόμη και μία απλή μακαρονάδα μπορεί να γίνει άκρως γιορτινό πιάτο. Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε φαρφάλες με βότκα και σολομό, γαρνιρισμένες με μπρικ.

PSARONEFRI ME DAMASKHNA KAI MASTIHA

Πέμπτη 28/12
Το χοιρινό ταιριάζει πολύ με τα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα. Για να δώσουμε και ωραίο άρωμα στο σημερινό ψαρονέφρι, θα προσθέσουμε και μαστίχα.

Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα με σύκα, σταφίδες και καρύδια.

laxanodolmades-me-kastano-rizi

Παρασκευή 29/12
Παρασκευή σήμερα και φτιάχνουμε λαχανοντολμάδες με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό.

KOTOPITA-ME-PIPERIES-TYRI

Σάββατο 30/12
Μία πολύ νόστιμη πίτα με κοτόπουλο, πιπεριές και μανιτάρια στο τραπέζι του Σαββάτου. Παρέα με μία πράσινη σαλάτα γίνεται πλήρες γεύμα.

KREMA-SOLOMOY

Κυριακή 31/12
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και αποχαιρετούμε τον παλιό το χρόνο με ένα σπέσιαλ μενού για ρεβεγιόν:

Κρέμα σολομού με μπρικ

tiganites patatas me aygotaraxo IMG_1460

και τηγανίτες πατάτας με αβγοσαλάτα και αβγοτάραχο για αρχή.

kimadopita-anoigma

Κιμαδόπιτα με πράσο από τη Θεσσαλία, που παραδοσιακά βάζουν μέσα και φλουρί, σαν αλμυρή εκδοχή της βασιλόπιτας.

salata-me-kokkina-frouta

Γιορτινή σαλάτα με κόκκινα φρούτα και κουκουνάρι

gemisto me kastana

Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια για κυρίως πιάτο,

poures-glykopatatas-me-pesto-rodiou-IMG_0275

παρέα με πουρέ γλυκοπατάτας με πέστο ροδιού.

Για επιδόρπιο δεν το συζητάμε, γλυκιά βασιλόπιτα με πορτοκάλι.

Καλή μας χρονιά!