Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.

25-1-KREMA-CARAMELE-esoterikolive-magazinegr

Kυριακή 17-1
Κάντε κυριακάτικο κάλεσμα στο οικογενειακό τραπέζι σας και δώστε στον κόκορα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Προτείνω να τον μαγειρέψετε με τα κρεμμυδάκια και κόκκινο κρασί. Στο γλυκό επίλογο κρέμα καραμελέ διαχρονική κι αγαπημένη με συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη.

grigoros-traxanas-psi6

Δευτέρα 18-1
Γρήγορος τραχανάς με λουκάνικο και φέτα από την Ελένη Ψυχούλη. Δεν βάζετε στο φούρνο και μερικά μήλα να ψήνονται; Η κρέμ ανγκλέζ που προτείνει ο Δημήτρης Χρονόπουλος αντικαθίσταται μια χαρά κι από αθώο γιαούρτι στραγγιστό.

gopes-plaki-psi

Τρίτη 19-1
Γόπες πλακί στο τηγάνι να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Φτιάξτε και μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά. Αν τις κόψετε χοντρές και τις βράσετε πρώτα, θα γίνουν τραγανές απ’ έξω και ζουμερές μέσα, θα τραβήξουν πολύ λίγο λάδι και θα γίνει χαμός στο τραπέζι.

fasolia-mavromatika-me-agria-xiorta-olivemagazinegr

Τετάρτη 20-1
Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα. Μην ξεχάσετε να βάλετε στο τραπέζι ζεστό ζυμωτό ψωμί και ωραία φέτα. Αν ανοίξετε και μια κονσέρβα με αντσούγιες πικάντικες, ακόμη καλύτερα!

laxanodplmades

Πέμπτη 21-1
Λαχανοντολμάδες αβγολέμονο σήμερα, ένα από τα κορυφαία φαγητά της ελληνικής κουζίνας με συνταγή της Γεωργίας Κοφινά.

fasolakia-me-boukitses-kotopou

Παρασκευή 22-1
Φασολάκια με μπουκίτσες κοτόπουλου και πατάτες σήμερα. Όλα σε ένα πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Γίνεται γρήγορα και εύκολα και χορταίνει πολλούς.

makaronopita-22

Σάββατο 23-1
Η πιο εύκολη μακαρονόπιτα ή αλλιώς της τεμπέλας είναι μια ωραία σαββατιάτικη πρόταση χωρίς καθόλου κόπο. Την έχουμε και σε βίντεο. Μια πράσινη σαλάτα είναι απαραίτητη για να τη συνοδεύσετε στο τραπέζι.