Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

pikantika-mavromatika-fasolianew

Δευτέρα 22/1
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με αγαπημένα μαυρομάτικα φασόλια, σε μία διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή με λαχανικά και μπέικον. Η πάπρικα με το μπούκοβο, δίνουν στο φαγητό μία πικάντικη νότα που του πάει πολύ.

Bitok-ala-rous

Τρίτη 23/1
Θυμόμαστε τα παλιά σήμερα, με μπιτόκ αλά ρους ή αλλιώς μπιφτέκια με αβγά μάτια, που ήταν πολύ της μόδας τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70 και θεωρείται από τα κλασικά πιάτα της αστικής αθηναϊκής κουζίνας. Γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

patatosoupa nik

Τετάρτη 24/1
Μία πολύ γευστική, ζεστή πατατόσουπα βελουτέ για το τραπέζι της Τετάρτης. Σερβίρεται απαραιτήτως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να τη γαρνίρουν και με ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον.

mousakas me xulopites kai praso

Πέμπτη 25/1
Ένας διαφορετικό χειμωνιάτικο μουσακά, με πράσα και χυλοπίτες φτιάχνουμε σήμερα.

kokinolaxano psi 2

Και δίπλα του μία επίσης άκρως χειμωνιάτικη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, αποξηραμένα σύκα και καρύδια.

bianco

Παρασκευή 26/1
Κερκυραϊκές γεύσεις στο τραπέζι της Παρασκευής με μπιάνκο ή αλλιώς λεμονάτο ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα. Ό,τι πρέπει για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.

kotopoulo me kourkoyma.olivemagazine.gr

Σάββατο 27/1
Κοτόπουλο με κουρκουμά φτιάχνουμε σήμερα, ένα πολύ νόστιμο και κυρίως εύκολο και υγιεινό πιάτο. Το συνοδεύουμε με πλιγούρι ή λευκό ρύζι.

MOSXARI-ME-KYDONIA-KAI-ARMPARORIZA

Κυριακή 28/1
Το κυριακάτικο τραπέζι αγαπάει το μοσχαράκι, αλλά επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε διαφορετικές συνταγές, θα το μαγειρέψουμε με κυδώνια και μανιτάρια που του πηγαίνουν πολύ. Γαρνίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

SALATA-ME-SPANAKI-SYGLINO

Συνοδεύουμε με πράσινη αλάτα με σπανάκι, σύγκλινο Μάνης, ρόδια και ανθότυρο.

ANOIGMA KYRIAKH KORMOS SOKOLATA

Για το τέλος, κλασικό και αγαπημένο κορμό σοκολάτας.