Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

laxanontolmades-orfanoi.olivemagazine

Δευτέρα 5/3
Δευτέρα σήμερα και είπαμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με τους πάντα ευπρόσδεκτους λαχανοντολμάδες. Αλλά επειδή βρισκόμαστε και σε περίοδο νηστείας, θα τους κάνουμε «ορφανούς» από κιμά, αλλά με υπέροχη γεύση χάρη στις σταφίδες και το κουκουνάρι που θα τους προσθέσουμε.

kotopoulo me louiza faskomilo kai lemonofulla

Τρίτη 6/3
Κοτοπουλάκι επιλέγουμε για το τραπέζι της Τρίτης και μάλιστα πολύ αρωματικό, αφού θα το ψήσουμε με λεμονόφυλλα, λουίζα και φασκόμηλο. Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

keftedakia favas me saltsa taxiniou

Τετάρτη 7/3
Φαλάφελ αλά ελληνικά σήμερα, με λαχταριστά κεφτεδάκια φάβας, με σάλτσα ταχινιού. Σερβίρονται απαραιτήτως με αραβικές πιτούλες.

salata-taboule-kinoa-lag

Και για να συμπληρωθεί το καρέ, θα φτιάξουμε και τη δική μας εκδοχή του ταμπουλέ, με κινόα, μήλα και καρύδια.

makaronia me aygotaraxo IMG_1421

Πέμπτη 8/3
Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και για να ξέρετε, οι γυναίκες δεν θέλουν πολλά για να είναι ευτυχισμένες. Αρκεί μία τέλεια μακαρονάδα με αβγοτάραχο, ξύσμα εσπεριδοειδών και πικάντικη γεύση. Φτιάχνεται και πολύ εύκολα, γι αυτό σήμερα προτείνουμε να μαγειρέψουν μόνο οι κύριοι και να τις υποδεχθούν με στρωμένο τραπέζι και αυτό το σπαγγέτι.

mparmpounakia savoro

Παρασκευή 9/3
Ψάρι ετοιμάζουμε για το σημερινό τραπέζι και συγκεκριμένα μπαρμπούνια σαβόρο.

salata fatous

Θα τα σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και μία δροσερή σαλάτα φατούς.

loukanika-me-saltsa-kremmudiwn

Σάββατο 10/3
Αν έχετε καλέσει φίλους για μπίρα στο σπίτι σήμερα, έχουμε την ιδανική πρόταση για φαγητό ή αλλιώς λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών. Και για συνοδευτικό δεν το συζητάμε, πουρέ πατάτας.

ARNAKI FRIKASE

Κυριακή 11/3
Οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους τώρα και εμείς βρίσκουμε διάφορους τρόπους να τις απολαύσουμε, όπως σε ένα ωραίο φρικασέ με αρνάκι που ταιριάζει πολύ στο κυριακάτικο τραπέζι.

turopita xwris fullo

Δίπλα του και μία εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

anoigma-2-TARTA-MHLO-SOKOLATA-TAHINI

Και για το τέλος μία πληθωρική τάρτα σοκολάτας, με ταχίνι, χαλβά, μήλο και σταφίδες.