Γιορτάζουμε την Hμέρα της Μαργαρίτας (22 Φεβρουαρίου) με μια ξεχωριστή συνταγή του διάσημου cocktail, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ήταν κάποια κοσμική κυρία από το Τέξας που βρέθηκε στο Ακαπούλκο και θέλησε σε κάποιο από τα πάρτι που διοργάνωνε να δροσίσει τους καλεσμένους της ένα ζεστό απόγευμα ή μήπως κάποιος bartender στην Τιχουάνα που ήθελε να εντυπωσιάσει τη Ρίτα Χέιγουορθ (Margarita Cansino) δημιουργώντας ένα ποτό με το όνομά της; Ανεξάρτητα από το ποιος τελικά το εμπνεύστηκε και πώς έγινε συνώνυμο με την πόλη του Μεξικό, η Μargarita είναι σίγουρα το κορυφαίο σε πωλήσεις cocktail με τεκίλα παγκοσμίως. Όσο για το πώς σερβίρεται αυτό το ιδιόμορφο αποτέλεσμα της μίξης τεκίλα, cointreau και χυμού από λάιμ, ένα κλασικό ποτήρι για cocktail με αλάτι στο χείλος του είναι ό,τι πρέπει.

cocktail

Ginger margarita

Υλικά (για 1 ποτήρι)
30ml τεκίλα Reposado (με ανοιχτό χρυσό τόνο, ωριμασμένη από 2-12 μήνες)
50ml σιρόπι τζίντζερ*
12½ml λικέρ Cointreau
αλάτι τζίντζερ (1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ + 3 κουτ. σούπας αλάτι)
1 φετούλα λάιμ για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι τζίντζερ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
5 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (ή παραπάνω αν το θέλετε πιο δυνατό)

Διαδικασία
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι τζίντζερ: Βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το τριμμένο τζίντζερ για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε το σιρόπι τζίντζερ και μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Για το κοκτέιλ: Βρέχετε το στόμιο ενός χαμηλού ποτηριού με λίγο νερό και το περνάτε με το αλάτι τζίντζερ να κολλήσει.

Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε δυνατά. Στραγγίζετε το κοκτέιλ στο ποτήρι που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Δείτε επίσης:
Bloody margarita