Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης και το κρασί ζουν τον έρωτα τους στο τραπέζι. Τυριά άσπρα μαλακά ή σκληρά με ξινή ή γλυκιά γεύση με έντονα ή απαλά αρώματα αναζητούν τον κατάλληλο οινικό σύντροφο.

krasia-tyri

Το παιχνίδι της αρμονίας τους είναι προκλητικό και νόστιμο. Μπουκίτσες τυριών, φρέσκο ψωμί και μικρές γουλιές κρασιών αρκούν για να ζήσουμε ένα γευστικό έρωτα. Ο ιδανικός παρτενέρ για τα μαλακά, φρέσκα τυριά με υψηλά λιπαρά αλλά και για τα κρεμώδη είναι τα λευκά κρασιά που διαθέτουν οξύτητα. Όσο πιο όξινη γεύση έχει το τυρί, τόσο περισσότερη οξύτητα πρέπει να διαθέτει το κρασί για να μπορέσει να κρατήσει τις γευστικές ισορροπίες ο συνδυασμός τους.

* Δίπλα σε ένα φρεσκότατο χιονάτο μανούρι ή σε ένα ανθότυρο ταιριάζει ένα φρέσκο κρασί από την ποικιλία Σαββατιανό αλλά και ένα ποτήρι μυρωδάτης Μαλαγουζιάς.

* Με την εθνική φέτα μας κάνει καλή παρέα η ρετσίνα ή ένα ελαφρύ κρασί από Ροδίτη.

krasi-tyri

* Η ξινομυζήθρα παντρεύεται πολύ ευχάριστα με μία ηπειρώτισσα αρωματική Ντεμπίνα ή ένα Μοσχοφίλερο, κρασιά που διαθέτουν ικανοποιητική οξύτητα και φρεσκάδα, για να «αντέξουν την ξινή γεύση του τυριού.

* Όσο για την κυκλαδίτικη κοπανιστή, ένα τυρί με γευστική ένταση, αναζητά δίπλα της ένα γλυκό κρασί. Μια καλή επιλογή είναι τα γλυκά κρασιά της Σάμου.