Ο λόγος για το ρούμι Colombiana που ο μύθος λέει ότι η συνταγή του γεννήθηκε κάπου στις θάλασσες της Καραϊβικής και σώθηκε από τα ημερολόγια ενός πειρατή, ενώ έχει πλέον μετεξελιχθεί ως το μοναδικό ρούμι στον κόσμο που αναμειγνύεται με ελληνικό μέλι, μπαχαρικά, βότανα και εσπεριδοειδή από τη Μεσόγειο. Αυτή εξάλλου είναι η ουσία του.

COLOMBIANA_RUMNHONEY_BOTTLLE

Η αρχή έγινε με το Colombiana Rum ‘n’ Honey, ένα blend με ρούμι από την Λατινική Αμερική, ελληνικό μέλι και επιλεγμένα μπαχαρικά που φυτρώνουν σε έδαφος που βρέχεται από τη Μεσόγειο. Με έμβλημα την άγρια μέλισσα-πειρατή και σήμα κατατεθέν το χαρακτηριστικό μικρό φλασκί των 100ml, το εν λόγω ρούμι είναι γλυκόπιοτο αλλά και «φιλικό» αφού οι αλκοολικοί του βαθμοί είναι μόλις 17%. Πίνεται κατευθείαν, παγωμένο, από το μπουκάλι ή σε old- fashioned ποτήρι με πάγο και μία φλοίδα lime ή πορτοκάλι, ενώ για τις κρύες νύχτες είναι τέλειο ζεστό, με stick κανέλας και μια φέτα πορτοκάλι.

COLOMBIANA_NEGRA_BOTTLE

Ο δημιουργός του Colombiana Rum ‘n’ Honey και brand ambassador του Ανέστης Ζαμανόπουλος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του brand που αποτελείται από αυθεντικούς rum aficionados, ανακάτεψαν ρούμια και ανακάλυψαν νέα μυστικά. Αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής διαδικασίας είναι η Colombiana Negra, το μαύρο spiced rum με μεσογειακά στοιχεία, που εμπεριέχουν ελληνικό μέλι, δαμάσκηνο, σύκο, εκχυλίσματα εσπεριδοειδών και μπαχαρικά της Μεσογείου. Διακρίνεται για την χαρακτηριστική του γεύση και αποτελεί ιδανική βάση για cocktails, όπως τα signature pineapple express, xantico και honey daquiri. Με σύμβολο την πιο ατίθαση, αισθησιακή μέλισσα, το εν λόγω ρούμι είναι πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του, καθώς με μόλις 27% αλκοολικούς βαθμούς, ενδείκνυνται για τη σύνθεση των low- abv cocktails και δροσιστικών long drinks, που αποτελούν τις πλέον σύγχρονες τάσεις στο mixology. Εναλλακτικά θα το απολαύσεις σε ποτήρι old- fashioned με μία φλοίδα πορτοκάλι, αλλά και ως παγωμένο σφηνάκι είναι μια χαρά!