Η εβδομάδα που διανύουμε είναι γεμάτη events, food pairings και γευστικές δοκιμές με μπίρα σε εστιατόρια, μπιραρίες, κάβες και wine bars της Αθήνας, ενώ κορυφώνεται με την έκθεση “Ζυθογνωσία” στο Ζάππειο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στις 15 & 16 Οκτωβρίου, λοιπόν, το Ζάππειο μεταμορφώνεται στο καλύτερο στέκι της πόλης, με μπίρες υψηλής ποιότητας και απίθανα street foods από διάσημους Έλληνες σεφ. Ο λόγος για την 3η έκθεση Ζυθογνωσίας «Microbreweries and Premium Beers» -την μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας-, που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο, προ(σ)καλώντας τους φίλους της μπίρας και τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και της εμπορίας ποτών να ανακαλύψουν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες και τα προϊόντα ζύθου υψηλής ποιότητας.

mpira

Στη φετινή Ζυθογνωσία θα βρούμε περισσότερες από 100 διαφορετικές μπίρες, ενώ συμμετέχουν 40 ζυθοποιίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με μερικούς Έλληνες μικροζυθοποιούς να κάνουν εκεί το επίσημο ντεμπούτο τους. Μάλιστα, εκτός από τους κλασικούς τύπους μπίρας, στην έκθεση θα υπάρχουν και κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις προς δοκιμή, όπως «μπίρες εσοδείας και παλαίωσης» και «greek beers VS rest of the world».

Σημειώστε ότι στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας με το οποίο μπορούν να κινούνται από εκθέτη σε εκθέτη, δοκιμάζοντας όσες μπίρες επιθυμούν.

Η Ζυθογνωσία πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων, σε διάφορα σημεία της πόλης και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, 10 με 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της εβδομάδας μπίρας «Athens Beer Week». Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ.

hot-dog

Oι Reservoir Chefs στη Zυθογνωσία
Όσοι επισκεφθούν τη Ζυθογνωσία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και «gourmet street food» στο pop-up εστιατόριο της έκθεσης, από τους γνωστούς σεφ Ηλία Σκουλά (Food Mafia), Γιάννη Μαρκαδάκη (Cinco), Θοδωρή Παπανικολάου (Σελήνη) και Μιχάλης Νουρνόγλου (Φάρμα Μπράλου), οι οποίοι συνασπίζονται ως Reservoir Chefs παρουσιάζοντας στο κοινό 12 διαφορετικές λιχουδιές ταιριαστές με μπίρα.

Η Ζυθογνωσία στηρίζει την κουλτούρα της μπίρας και αναδεικνύει τις προσπάθειες των Ελλήνων ζυθοποιών. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει την τεράστια παράδοση άλλων χωρών στην παραγωγή μπίρας αλλά και το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας που έχει αλλάξει το χάρτη της μπίρας σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη. Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει επιφέρει αλλαγές και στους τρόπους κατανάλωσης της μπίρας, που παύει πλέον να είναι απλώς ένα «αναψυκτικό» για ενήλικες. Οι σύγχρονες μπίρες είναι προϊόντα υψηλής γευστικής πολυπλοκότητας και διεκδικούν επάξια τη θέση τους στο πάνθεον της γαστρονομίας και στα τραπέζια υψηλής εστίασης. Αυτήν ακριβώς την πτυχή της ζυθοποσίας στοχεύει να αναδείξει η έκθεση, μέσα από τη συνεργασία της με τους Reservoir Chefs, «παντρεύοντας» μπίρες και εδέσματα υψηλού επιπέδου.

Poster_23x50_01

info
Athens Beer Week: 10-16 Οκτωβρίου. Έκθεση Ζυθογνωσία: Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου, Ζάππειο Μέγαρο. Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00. Είσοδος 10€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες της έκθεσης).