Το The Gin Joint θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ναό του gin, μια και εδώ βρίσκουμε πάνω από 50 ετικέτες gin από όλο τον κόσμο. Πίσω από την μπάρα του πάλι, βρίσκεται η γοητευτική bartender Ναταλία Λιβιτσάνου, που χτυπάει τα σέικερ με μαεστρία και γρηγοράδα. Της ζητήσαμε λοιπόν μία συνταγή για ένα ξεχωριστό κοκτέιλ.

jin-joint

The Gin Joint
Σκηνικό απλό, ατμόσφαιρα που σε παραπέμπει στην εποχή της ποταπαγόρευσης και με μασκότ τον λαγό, είναι ένα από τα αγαπημένα μπαρ πολλών Αθηναίων. Ο Δημήτρης Κιάκος και η ομάδα του προσφέρουν απλόχερα ποτά (θα δοκιμάσεις ένα από τα πιο ωραία Negroni που κυκλοφορούν, με βουτυράτη γεύση) που σε κάνουν έστω και για λίγο να ξεφύγεις από τα στενά πλαίσια της πόλης. Έτσι δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η συνωμοτική παρακείμενη του στοά γεμίζει χειμώνα καλοκαίρι.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το The Severed Garden Negroni με Nolet’s Dry Gin, Dolin de Chambery Rouge και Campari και το White Negroni με Beefeater Crown Jewel Gin, Suze Gran Classico Bitter και Dolin de Chambery Dry Vermouth.

Λίγα λόγια για την Ναταλία Λιβιτσάνου
Ασχολείται από το 2007 με το bartending, ενώ το 2015 κέρδισε τον διαγωνισμό Beefeater που αφορά το gin και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό. Η Ναταλία μπορεί να μη γελάει συχνά, όμως το κάνει με τα μάτια. Σε κερδίζει με την αμεσότητά της και ξέρει να σε κατευθύνει σε τι ποτό να παραγγείλεις αν κάπου έχεις χαθεί…

Το cocktail

robin-hood

Robin Hood
Υλικά:
50ml Plymouth gin
25ml Del Professore Rosso vermouth
10ml Skinos

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, σερβίρουμε σε κουπέ ποτήρι και γαρνίρουμε με μία κουταλιά γλυκό υποβρύχιο βανίλια και κόκκους από ροζ πιπέρι.

Drunk Note:
Το Plymouth English Gin διαφέρει από το λονδρέζικο καθώς για την απόσταξή του χρησιμοποιούνται πιο γλυκά βότανα. Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από άλλα τζιν, νότες από κορίανδρο και κάρδαμο. Η γεύση του είναι εξαιρετικά απαλή, με ελαφριά γλυκύτητα.

info
Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα, τηλ. 210 3218646.