Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «χειμωνιάτικα» ή «ζεστά» κοκτέιλ αφού περί αυτών πρόκειται.

Τα μπλέιζερ ποτά οφείλουν την ύπαρξή τους στον Jerry Thomas (από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη mixology σκηνή) όπου κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα είχε την ιδέα να αναμείξει το ουίσκι με καυτό νερό και λίγη ζάχαρη, να του βάλει φωτιά, να το ρολάρει μερικές φορές από τη μία μεταλλική κούπα του σέικερ στην άλλη (blazer λέγεται η διαδικασία), να το ρίξει φλεγόμενο σε ένα ποτήρι και να το σερβίρει με μια φλούδα λεμονιού. Αυτό ήταν και το πρώτο Blue blazer, όπως ονομάστηκε, αλλά και η αρχή για τα μπλέιζερ κοκτέιλ. Πλέον η βάση τους δεν είναι μόνο το ουίσκι, αλλά το ρούμι, η βότκα, το κονιάκ ή ακόμα και το τζιν. Το χαρακτηριστικό τους: το φλεγόμενο εντυπωσιακό «ρολάρισμα».