Το Odori μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας και είναι αλήθεια. Άνοιξε πριν από ένα χρόνο για να ξαναβάλει στη ζωή μας αυτό το ξεχασμένο αλλά και παρεξηγημένο για πολλούς πότο. Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πάλι, επιμελείται τη λίστα με τα κοκτέιλ που έχουν όλα τους ως βάση το βερμούτ και πρωταγωνιστή το Negroni.

odori-cocktail1

Επίσης, στο Odori θα δοκιμάσετε και μια από τις καλύτερες πίτσες της πόλης που ψήνεται σε ξυλόφουρνο που έχουν φέρει τη Νάπολη και τις Κυριακές σερβίρουν brunch με ιταλικό χαρακτήρα, με την υπογραφή του νεαρού chef Αλβέρτου Σιμιλλίδη.

Λίγα λόγια για τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο
Η έκτη θέση που κατέκτησε στο διαγωνισμό World Class το 2015 ήταν μόνο η αρχή. Το 2016 έγινε ο global winner στο Martini Grand prix που έγινε στο Μιλάνο. Αγαπάει το βερμούτ και του αρέσει να παίζει με το Negroni. Η μπάρα δεν τον εμποδίζει να δείχνει την επιβλητική του προσωπικότητα. Αν δεν ήταν bartender, σίγουρα θα ήταν ένας επιτυχημένος chef.

odori-cocktail

Tramonto
30 ml Odori vermouth blend (μίξη από 3 διαφορετικά βερμούτ)
30 ml Routs Herb Spirts (amara)
10 ml γκρέιπφρουτ soda

Διαδικασία
Τοποθετείτε σε mix class το βερμούτ και το amaro, σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια συμπληρώνετε με τη σόδα.

Tip
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το Routs Herb Spirts με ένα Campari Aperol, ώστε να έχετε ένα πιο ελαφρύ πότο.

info
Odori, Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 210 3314674.