Μαγική και παιχνιδιάρικη η γκάμα των αποχρώσεων του. Από τριανταφυλλί, έντονο ροζ, κερασί και φραουλί έως απαλό ροδί. Τα αρώματα των ροζέ κρασιών είναι φρουτώδη και συναρπαστικά και η ζωηρή γεύση τους χαρίζει φρεσκάδα. Οι Έλληνες οινοπαραγωγοί έχουν να επιδείξουν μια εξαιρετική γκάμα ντελικάτων ροζέ κρασιών. Ας τη δούμε.

Κτήμα Βιβλία Χώρα
Ένα όμορφο και ιδιαίτερα δημοφιλές ροζέ από την ποικιλία Syrah. Συγκλονίζει το έντονο χρώμα του ροδιού, τα πλούσια αρώματα βύσσινου, μύρτιλου, φράουλας και οι πικάντικες μπαχαρένιες νότες. Πλούσιο και καλοδομημένο με χαρακτηριστική οξύτητα και αρωματική διάρκεια.

Κτήμα Αβαντίς
Ο παραγωγός Απόστολος Μούντριχας έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για το δημοφιλές ροζέ κρασί του από τη συνύπαρξη των Grenache Rouge και Syrah. Θα σας ξετρελάνει το λαμπερό χρώμα του και τα αρώματα φράουλας, κερασιού και ροδιού. Ελκυστικό, φρέσκο με ευχάριστη οξύτητα και μακριά επίγευση.

Κτήμα Αλφα
Έντονο χρώμα ροζέ και ανταύγειες σομόν. Love at first sight. Σε κερδίζουν αμέσως στη μύτη τα φρουτώδη και πλούσια αρώματα του. Με την πρώτη γουλιά ανακαλύπτεις ότι είναι ένα κρασί ιδιαίτερα ισορροπημένο, αρκετά γεμάτο, με δροσιστική οξύτητα και επίμονη εκφραστική επίγευση.

Thema rosé – Κτήμα Παυλίδη
Σαγηνευτικό κρασί με ρόδινο χρώμα από την ισπανική ποικιλία Tempranillo. Στη μύτη διακρίνεις άγριο βατόμουρο και φράουλα. Στο στόμα οι μυρωδιές του ρόδου και των φρούτων πλαισιώνονται από αρώματα καραμέλας βουτύρου, που ολοκληρώνεται σε μία επίμονη επίγευση.

new

Enotria ροζέ – Οινοποιία Δουλουφάκη
Λαμπερό ροζέ με πορτοκαλί ανταύγειες, αφυπνιστικά πληθωρικά αρώματα λουλουδιών και φρούτων. Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Syrah δίνουν ένα κρασί γευστικό, ισορροπημένο με ευχάριστο τελείωμα στο στόμα. Με αυτά τα εφόδια στη βαλίτσα του το κρασί από την Οινοποιία Δουλουφάκη ξεκίνησε από την Κρήτη για να συνοδεύσει τις όμορφες στιγμές.

Ορεινός Ήλιος – Σεμέλη Οινοποιητική
Ένα ποτήρι λαμπερού δροσιστικού ροζέ δίνει τον τόνο στις ρομαντικές στιγμές. Η Σεμέλη μας χαρίζει ένα υπέροχο ροζέ από Αγιωργίτικο Νεμέας με κομψά αρώματα φράουλας, κερασιού, βύσσινου και σοκολάτας γάλακτος που κατακλύζουν τη μύτη. Στο στόμα έχει μια ανεπαίσθητη νότα γλυκύτητας, φρεσκάδα, λόγω τονισμένης οξύτητας και πυκνά αρώματα κερασιών.

Κίκονες ροζέ
Ένα δροσιστικό ροζέ κρασί από τη Θράκη και τις ποικιλίες Λημνιό, Sangiovese, Syrah που ξεχωρίζει από τα αρώματα φραγκοστάφυλου, φράουλας και κερασιού. Αρωματική και επίμονη απαλή επίγευση που θα απογειώσει τη ρομαντική διάθεση.

Κανένας ροζέ – Οινοποιία Τσάνταλη
Με λαμπερή ροζέ φορεσιά το κρασί από την οινοποιία Τσάνταλη και τις ποικιλίες Μαυρούδι και Syrah αμέσως σε αιχμαλωτίζουν τα αρώματα ροδιού και βύσσινου. Σε κερδίζει ο ξεχωριστός χαρακτήρας του και η δροσερή γεύση του.

Άβδηρος ροζέ – Κτήμα Βουρβουκέλη
Το Κτήμα Βουρβουκέλη οινοποιεί τις ποικιλίες Παμίτι, Syrah που αποκαλύπτουν στο ποτήρι ένα κρασί με φωτεινό ροδί χρώμα και μοβ ανταύγειες και γλυκά αρώματα ροδιού, φράουλας με νύξεις από λουκούμι τριαντάφυλλο. Με την πρώτη γουλιά αποκαλύπτει βελούδινη αίσθηση, ισορροπία και πλούτο, ενώ στο τελείωμα αφήνει διακριτική αίσθηση μέντας.

Κτήμα Θεόπετρα
Η συνάντηση των ποικιλιών Λημνιώνα και Syrah προσφέρουν ένα λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα στο ποτήρι. Τα εκρηκτικά αρώματα κόκκινων φρούτων κάνουν άριστη παρέα με το άγριο τριαντάφυλλο και τα λουλούδια. Πλούσιο στόμα με οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα και μια διακριτική γλυκύτητα που τονίζει τα αρώματα στόματος. Ένα κρασί αρκετά… σέξι!

krasi-roze

Βυσσινόκηπος – Κτήμα Παλυβού
Θαυμάστε το εντυπωσιακό ροζέ κρασί από Αγιωργίτικο με το έντονο βυσσινί χρώμα που δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του. Μαγεύουν στη μύτη τα έντονα καραμελένια αρώματα και το γλυκό βύσσινο. Ξεχαστείτε απολαμβάνοντας το στιβαρό στόμα με την εξαιρετικά αναζωογονητική οξύτητα.

Κτήμα Δύο Φίλοι
Ωραιότατο ροζέ στο χρώμα της Ανατολής έτοιμο για να μας αποπλανήσει. Πίνεται ευχάριστα γιατί χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά όμορφα αρώματα φρέσκων φρούτων και πλούσια οξύτητα. Ένα κρασί όλο φρεσκάδα, νοστιμιά και φινέτσα.

Ημίγλυκος Φουντή
Κρασί από επιλεγμένους αμπελώνες της Μακεδονικής γης και την ποικιλία Ξινόμαυρο. Με λαμπερό χρώμα, πλούσια αρώματα λουλουδιών και φρουτώδη γεύση. Με την πρώτη γουλιά ταξιδεύεις στο ανοιξιάτικο τοπίο της γης από την οποία κατάγεται. Ημίγλυκος οίνος που ταιριάζει στους ερωτευμένους.

Petale de Rose – Regine Sumeire
Η οινοποιός Regine Sumeire είναι η δημιουργός του φίνου ροζέ κρασιού από την Προβηγκία από τη συνάντηση των ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Grenache Rouge, Semillon, Syrah και Ugni Blanc. Θα το μυρίσετε και θα νοιώσετε σαν τα ροδοπέταλα της ετικέτας να έκαναν κατάληψη στο μεθυστικό του άρωμα.

Πόρτο Καρράς
Το Cabernet Franc σε συνδυασμό με Syrah δίνει ένα ροζέ κρασί που συναρπάζει. Ελκυστικό με εκφραστικά αρώματα που θα θυμίσουν μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο. Στο στόμα θα χαρείτε την καλή ισορροπία, την ευχάριστη γεύση και την ευωδιά του.

Τέχνη Αλυπίας – Κτήμα Τέχνη Οίνου
Το ιδιαίτερο αυτό χαρμάνι των ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Sangiovese, Syrah χαρίζει ένα ροζέ κρασί με πορφυρές ανταύγειες. Κερδίζει με την πρώτη ματιά. Απολαυστικά φρέσκια μύτη που γοητεύουν τα κόκκινα φρούτα και το γλυκό τριαντάφυλλο.