Με προσανατολισμό την υψηλή ποιότητα και τις εξαγωγές, το οινοποιείο Semeli παραμένει σε μία συνεχή επενδυτική δραστηριότητα, βελτιώνοντας τόσο την παραγωγή του, όσο και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις του. Αυτό αποτυπώνεται και μέσα από τα αμέτρητα βραβεία που κερδίζουν τα κρασιά του οινοποιείου. Το 2017 μπορεί μάλιστα να χαρακτηρισθεί ως η χρονιά της Semeli, αφού τα κρασιά της κέρδισαν 41 βραβεία και διακρίσεις διεθνούς επιπέδου σε 8 διεθνείς διαγωνισμούς.

anoigma1-semeli

Πιο συγκεκριμένα, ο λευκός ξηρός Semeli Aetheria 2016 από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay, κατέκτησε μέσα στη φετινή χρονιά 6 μετάλλια σε διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίου επιπέδου. Την ανώτατη διάκριση ως «Ο Καλύτερος Λευκός Ξηρός Οίνος» κέρδισε ο Ορεινός Ήλιος Λευκός 2016 (Μοσχοφίλερο και Sauvignon Blanc), o οποίος ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International du Vin 2017 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία.

semeli3

Το χρυσό μετάλλιο όμως του κορυφαίου διαγωνισμού στον κόσμο Decanter 2017, απέσπασε το Semeli Thea Mantinia 2015 (Μοσχοφίλερο), ενώ στον ίδιο διαγωνισμό που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, τα κρασιά του κτήματος απέσπασαν άλλες 8 διακρίσεις. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το Semeli Nemea Grande Reserve του 2012, φέτος, στην πρώτη εσοδεία μετά από αρκετά χρόνια, απέσπασε 5 σημαντικά μετάλλια.