Ο διαγωνισμός World Class Bartender Of The Year που διοργανώνεται από τα Reserve Brands της Diageo και από το 2009 αναδεικνύει τους καλύτερους bartenders σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιήθηκε φέτος στη Νότια Αφρική, ενώ η τελική κατάταξη έφερε το Μανώλη Λυκιαρδόπουλο από το Theory Bar & More του Χαλανδρίου στην πέμπτη θέση.

LYKIARDOPOYLOS

Οι Viteslav Cirok (Τσεχία), Alistair Reynolds (Μεγάλη Βρετανία), Ariel Leizgold (Ισραήλ), Jack Scotti (Αυστραλία) και Michito Kaneko (Ιαπωνία) είναι οι 5 κορυφαίοι bartenders που μαζί με το Μανώλη ξεχώρισαν ανάμεσα στους 54 διαγωνιζόμενους, που έλαβαν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό του World Class και μετά από μια σειρά δοκιμασιών στις 2 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόκρισή τους για την τελευταία και πιο κρίσιμη πρόκληση.

ONE&ONLY

Στην τελική δοκιμασία οι 6 φιναλίστ συνεργάστηκαν με τοπικές ομάδες design, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις 24 ώρες και έναν περιορισμένο προϋπολογισμό για να κατασκευάσουν το δικό τους pop-up bar που θα εκπροσωπούσε τη προσωπική τους εκδοχή για το «καλύτερο bar στον κόσμο». Η διαδικασία προϋπέθετε να δημιουργήσουν τρία διαφορετικά cocktails, ένα «Championship Serve», ένα «Guest Signature Serve»-που ήταν και το signature cocktail του bartender- και ένα «Reserve Punch», αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητας και του στυλ τους. Όλα τα μέλη της τελικής εξάδας στις 3 Σεπτεμβρίου αποκάλυψαν πάνω σε τι δούλευαν το προηγούμενο 24ωρο στο «Cape Town Shakedown» pop-up bar challenge, στο οποίο αξιολογήθηκαν και όλες οι δεξιότητές τους. Το «1.618 Pop Up Store» ήταν η δημιουργική πρόταση του Μανώλη.

WINNER

Η λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο του Κέιπ Τάουν ανακήρυξε κορυφαίο bartender του κόσμου για το 2015 τον Michito Kaneko από την Ιαπωνία που, εκτός από την τιμητική διάκριση που πήρε ως έπαθλο της βραδιάς, θα επισκεφτεί τα μοναδικά One&Only’s θέρετρα ανά τον κόσμο στα οποία θα δημιουργήσει κατά παραγγελία μενού ποτών και signature cocktails. Για τη δημιουργία των μενού θα χρησιμοποιήσει το Diageo Reserve collection ενώ έμπνευση θα αποτελέσουν οι μαγευτικές τοποθεσίες των One&Only θέρετρων.