Σοκ έχει προκαλέσει παγκοσμίως από την Παρασκευή ο θάνατος του 61 ετών γνωστού σεφ και τηλεπαρουσιαστή Άντονυ Μπουρντέν, ο οποίος κρεμάστηκε με τη ζώνη από το μπουρνούζι του σε γαλλικό ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Διάσημοι και καταξιωμένοι σεφ, αλλά και άτομα της σόουμπιζ «θρήνησαν» τον αδικοχαμένο σεφ αναρτώντας μερικά λόγια για τη μνήμη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τζέιμι Όλιβερ
«Πρέπει να πω πως είμαι εντελώς σοκαρισμένος στο άκουσμα πως ο απίστευτος Μπουρντέν πέθανε. Πραγματικά ξεπέρασε τα καλούπια και πήγε σε άλλο επίπεδο την μαγειρική φιλοσοφία. Aναπαύσου εν ειρήνη σεφ. Οι σκέψεις  μου και η αγάπη μου σε όλη την οικογένεια και τους στενούς φίλους».

Γκόρντον Ράμσεϊ
«Σοκαρισμένος και λυπημένος από την απώλεια του Άντονι Μπουρντέν. Έφερε τον κόσμο στα σπίτια μας και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους έτσι ώστε να εξερευνήσουν πολιτισμούς και  πόλεις μέσω του φαγητού τους. Θυμηθείτε ότι η βοήθεια είναι μόνο μια τηλεφωνική κλήση μακριά».

Κριστίν Τέιγκεν
«Άντονι. Ένα από τα είδωλά μου. Δεν απολογούταν, ήταν παθιασμένος και ένας από τους καλύτερους παραμυθάδες στον πλανήτη. Σε ευχαριστώ που έκανες το φαγητό τόσο συναρπαστικό. Και που πάντα αγωνιζόσουν για όλα όσα έπρεπε. Απαίσιο. Γιατί γιατί γιατί. Να αναπαυθεί η ψυχή σου τώρα :(»

Άντριου Ζίμμερν
Ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι πραγματικά σπασμένο αυτό το πρωί. Και η ειρωνεία, η θλιβερή τραγική ειρωνεία είναι ότι τον τελευταίο χρόνο δεν είχε υπάρξει πιο χαρούμενος. Η υπόλοιπη καρδιά μου για τις 3 απίστευτες γυναίκες που άφησε πίσω. Ο Τόνι ήταν μια συμφωνία. Εύχομαι όλοι να είχαν γνωρίσει όλες τις πλευρές του. Ένας πραγματικός φίλος».

Μπάρακ Ομπάμα
«Χαμηλό πλασικό σκαμπό, φθηνά αλλά νόστιμα noodles, κρύα μπίρα Hanoi». Έτσι θα θυμάμαι τον Τόνι. Μάς έμαθε για το φαγητό- αλλά το πιο σημαντικό (είναι ότι μάς έμαθε) για την ικανότητά του να μάς φέρνει κοντά. Για να μάς κάνει να φοβόμαστε λίγο λιγότερο το άγνωστο. Θα μάς λείψει».

Ρίαν Σίκρεστ
«Έχουμε χάσει έναν από τους καλύτερους παραμυθάδες στον κόσμο, τον Άντονι Μπουρντέν. Μάς ταξίδεψε στον κόσμο, μοιράζοντας μαζί μας τη γαστρονομική κουλτούρα και το κυριότερο το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων. Θα μάς λείψει».

Μάντι Μουρ
«Αυτό είναι πραγματικά σπαρακτικό. Σε ευχαριστώ που άνοιξες τα μάτια μας και μάς έμαθες μέρη του κόσμου αγαπητά και άγνωστα. Τι κληρονομιά. Στέλνω ηρεμία και αγάπη στην οικογένειά του. Εάν εσύ ή κάποιος που αγαπάς χρειάζεται βοήθεια, παρακαλώ πάρε τηλέφωνο στα κατάλληλα τηλέφωνα».

Έρικ Ρίπερτ
«Ο Άντονι ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τόσο εμπνευσμένος και γενναιόδωρος. Ένας από τους καλύτερους παραμυθάδες που δέθηκε με τόσους πολλούς. Προσεύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ότι έχει αναπαυθεί η ψυχή του. Η αγάπη μου και οι προσευχές μου είναι επίσης με την οικογένειά, τους φίλους και τους αγαπημένους του».