Το εστιατόριο First Watch στο Τέξας έχει δεχθεί δεκάδες αρνητικές κριτικές στο Trip Advisor τις τελευταίες μέρες, ύστερα από ανάρτηση ενός οργισμένου πελάτη, ο οποίος υποστηρίζει πως του ζητήθηκε να φύγει από το μαγαζί, εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων.

andy-ternan-0

Ο Andy Ternay μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook την όλη ιστορία, ενώ ανέβασε και μια φωτογραφία με την μπλούζα που φορούσε, η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν αυτή που προκάλεσε την ένταση. «F*ck Tramp and f*ck you for voting for him/ F*ck the racist (Άντε γ*μήσου Τραμπ και άντε γ*μήσου εσύ που τον ψήφισες. Άντε γ*μήσου ρατσιστή». Ο Ternay υποστηρίζει ότι τον πλησίασε ο διευθυντής του καταστήματος και τον ενημέρωσε ότι ορισμένοι πελάτες δήλωσαν ενοχλημένοι με τη μπλούζα του. Ο Ternay εξέφρασε τη βαθιά του λύπη -μάλλον με ειρωνικό τρόπο- αλλά πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ενοχλήθηκε όταν αναγκάσθηκε να εξηγήσει στις κόρες του όλα τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ.

trump

Μετά από αυτό, πολλοί τού έκαναν κοπλιμέντα για την μπλούζα του, αλλά ο διευθυντής εξέφρασε εκ νέου τις ανησυχίες του. Τελικά, αφού ο άνδρας παρήγγειλε, ένας μάγειρας βγήκε και του είπε με απολογητικό τρόπο ότι οι ιδιοκτήτες πήραν τηλέφωνο και τούς ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να φύγει από το μαγαζί. Ο Ternay έδωσε φιλοδώρημα στο σερβιτόρο, πήρε το ποτό του για το χέρι και έφυγε από το μαγαζί υπό τους ήχους του χειροκροτήματος ορισμένων πελατών. Αμέσως μέτά ένας αφροαμερικανός σερβιτόρος παραιτήθηκε επιτόπου, προσβεβλημένος από το όλο γεγονός.

trump

Από τότε η ανάρτηση του Ternay έγινε viral συγκεντρώνοντας πάνω από 150.000 shares, ενώ οι κρητικές για το εστιατόριο έχουν πάρει φωτιά. Εξοργισμένοι χρήστες του διαδικτύου το βαθμολογούν με ένα μόνο αστέρι και το κατακρίνουν για την ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη. Πολύ γρήγορα το εστιατόριο έτρεξε να «μαζέψει» την κατάσταση, απαντώντας σε έναν εκ των κακών κριτικών: «Θα θέλαμε να πάρουμε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και να διαλύσουμε παρεξηγήσεις. Όταν ζητήσαμε από τον κύριο να φύγει από το εστιατόριό μας χθες, ήταν διότι δεχθήκαμε παράπονα από πελάτες και οικογένειες με μικρά παιδιά σχετικά με τις βωμολοχίες στην μπλούζα του. Όπως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να πάνε σε ακατάλληλες ταινίες που έχουν τέτοια γλώσσα, έτσι πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε αυτή σε ένα οικογενειακό εστιατόριο και καταλαβαίνουμε απολύτως τη δύσκολη θέση των πελατών μας. Παρά τις αντίθετες απόψεις ατόμων, που δεν είναι καλά ενημερωμένοι για τις λεπτομέρειες του γεγονότος, αυτό το περιστατικό δεν σχετίζεται καθόλου με καμία πολιτική πεποίθηση. Ευχαριστούμε».