Άρωμα γυναίκας στον φετινό διαγωνισμό World Class Bartender Of The Year, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι, με την Jennifer Le Nechet του Café Moderne στο Παρίσι να ανακηρύσσεται η κορυφαία bartender στον κόσμο και η πρώτη γυναίκα που κατακτά τον τίτλο.

Η Γαλλίδα bartender εντυπωσίασε τους κριτές με μια σειρά από μοναδικά και θεαματικά ποτά, στο ειδικά δημιουργημένο για το διαγωνισμό Steampunk pop-up bar της. «Έχω μείνει έκπληκτη, είναι τόσο μεγάλη τιμή το να κερδίζεις τον τίτλο του καλύτερου Bartender στον κόσμο, ειδικά όταν συναγωνίζεσαι με τόσο ταλαντούχους bartenders απ’ όλον τον κόσμο. Αυτή η εβδομάδα με ενέπνευσε ώστε να συνεχίσω να εξερευνώ τα όρια των γεύσεων, καθώς και τρόπους με τους οποίους τα cocktail μπορούν να αγκαλιάσουν όλες τις αισθήσεις. Ανυπομονώ για τις εμπειρίες που μου επιφυλάσσει το μέλλον!» δήλωσε μετά τη νίκη της.

France_Jennifer_Le_Nechet_Pop_Up_2647

Οι Dries Botty (Βέλγιο), Adrián Michalčík (Τσεχία), Jonas Andersen (Δανία), Ryu Fujii (Ιαπωνία) και Nick Wu (Ταϊβάν) ήταν οι 5 κορυφαίοι bartenders, που μαζί με την Jennifer Le Nechet συμπληρώνουν την τελική 6άδα που ξεχώρισε στον φετινό διαγωνισμό και προκρίθηκαν στην τελευταία φάση.

Στο World Class Bartender Of The Year 2016 έλαβαν μέρος περίπου 10.000 bartenders από όλο τον κόσμο, με 56 από αυτούς να επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους τελικούς του Μαϊάμι. Μόνο 6 κατάφεραν να περάσουν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, όπου θα έπρεπε να συλλάβουν την ιδέα και να δημιουργήσουν το δικό τους pop-up bar μέσα σε μόνο 24 ώρες, με την κάθε δοκιμασία να αποδεικνύει και από μία ξεχωριστή ικανότητα των bartenders: τεχνική, προσωπικότητα, γνώση των spirits και το πόσο καλά λειτουργούν υπό πίεση. Επιλέγοντας κορυφαία brands από το portfolio της Diageo Reserve, οι bartenders δημιούργησαν κλασικά cocktails αλλά εμπνεύστηκαν και δικές τους συνταγές και αντιμετώπισαν το ρολόι, με στόχο να δημιουργήσουν μέχρι και 14 άψογα cocktails σε 10 λεπτά!

Jennifer-Le-Nechet-with-previous-World-Class-Bartender-of-the-Year-winners

Ο Alex Kratena, πρώην Head Bartender του Artesian στο Λονδίνο και κριτής του φετινού τελικού, σχολίασε: «Το επίπεδο φέτος ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία. Ήταν τόσο δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσους ταλαντούχους bartenders. Η Jennifer μας εντυπωσίασε στην δοκιμασία του Superstar Pool Party παρουσιάζοντας όλες τις ικανότητες που θα ήθελες σε έναν bartender, ενώ το pop-up bar με τη θεματική του Steampunk και το twist στα κλασικά cocktail με σπιτικά γαλακτώματα, cola και οργανικά προϊόντα μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους! Οι bartenders αυτοί είναι πραγματικά κορυφαίοι και οι υπόλοιποι 5 φιναλίστ ήταν άξιοι διεκδικητές του τίτλου. Εκτός του ότι είναι αλάνθαστοι σε ότι αφορά τα κλασικά cocktail, δημιουργούν και νέες δικές τους καταπληκτικές τεχνικές, όσο προχωρούν βαθύτερα στο διαγωνισμό».

Τη βραδιά της βράβευσης ανακοινώθηκε και ο επόμενος προορισμός του Παγκόσμιου Τελικού του World Class Bartender of the Year 2017, που θα είναι η Πόλη του Μεξικό.