Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του εστιατορίου Σπονδή, ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ και κάτοχος 3 αστεριών Michelin, Eric Frechon έρχεται στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του Απόστολου Τραστέλη για μόλις 48 ώρες.

frechon3

Γευστικό ταξίδι από τη Γαλλία στην καρδιά της Αθήνας
Ο διεθνούς φήμης σεφ την Κυριακή 5 Ιουνίου θα ετοιμάσει στη Σπονδή ένα ολοκληρωμένο μενού για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Το γευστικό ταξίδι του Executive Chef του Le Bristol στο Παρίσι ξεκινά με θαλασσινά σαλιγκάρια με κάρυ, τσιπς από φύκια, γαρίδες ταντούρι και σουφλέ ρυζιού με μελάνι σουπιάς, συνεχίζει με ένα ταρτάρ από τομάτες, τσιπούρα σωτέ με χαβιάρι από μελιτζάνα και σέλα από αρνί γάλακτος ψημένο σε κρούστα από Nori & Piment d’Espelette, ενώ κλείνει με φράουλες του δάσους και ένα ιδιαίτερο γλυκό με ψήγματα χρυσού.

frechon2
Με τον Arnaud Bignon, πρώην σεφ στη Σπονδή, νυν σεφ του The Greenhouse στο Λονδίνο

Λίγα λόγια για τον σεφ
Στα 51 του χρόνια ο Eric Frechon βρίσκεται εδώ και 35 χρόνια στο χώρο των εστιατορίων. Γεννημένος στη Νορμανδία, απέκτησε την πρώτη του μαγειρική εμπειρία σε ηλικία μόλις 13 ετών, όταν προκειμένου να αποκτήσει το πρώτο του ποδήλατο χρειάστηκε να εργαστεί στο εστιατόριο στη γενέτειρά του. Η καριέρα του ξεκίνησε επίσημα στα 17 του, όταν πήγε στο Παρίσι, όπου ενσωματώθηκε στην ομάδα του Jean Sabine στο ‘La Grande Cascade’, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε δίπλα στους μεγαλύτερους διεθνείς σεφ, όπως οι Emile Tabourdiau, Claude Deligne, Patrick Bausier και Christian Constant. Το 1996 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Παρίσι, ενώ το 1999 επέστρεψε στο Le Bristol ως Executive Chef. Το 2001 κέρδισε το 2ο αστέρι Michelin, στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο του Ιππότη της Legion d’ Honneur το 2008 από τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας Nicolas Sarkozy, ενώ το 2009 απέκτησε το 3ο αστέρι Michelin, καθώς και βραβεία από τα The Daily Meal, Saveur US και World Luxury Hotel Awards.

spondi1

Ένα εστιατόριο ορόσημο στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή
Η Σπονδή δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Τραστέλη το 1996 αλλάζοντας το προφίλ της ελληνικής γαστρονομίας. Στο πέρασμα των χρόνων έχει βραβευθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα από πολλούς θεσμούς, ενώ ορόσημα στην πορεία του ήταν η βράβευση με αστέρι Michelin για πρώτη φορά το 2002 με την επιτυχία να επαναλαμβάνεται το 2008 με το δεύτερο αστέρι, θέτοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη για τα εστιατόρια στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχει συμπεριληφθεί αρκετές φορές στη λίστα του περιοδικού “Restaurant Magazine”, με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, με κορυφαία θέση την 53η.

info
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021